Σεβαστίδης: Σε βαθιά κρίση η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων

Αρνητική ήταν η απάντηση της πλειοψηφίας των μελών της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) στο αίτημα του προέδρου της Χρ. Σεβαστίδη για εύρεση συναινετικής λύσης στο αίτημα των εκλογών. Τα μέλη της πλειοψηφίας αρνήθηκαν την πρόταση για εκλογές και δήλωσαν πως επιμένουν στην απόφασή τους για ορισμό προσωρινής διοίκησης στην Ένωση. Την εξέλιξη αυτή γνωστοποιεί σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ίδιος ο κ. Σεβαστίδης. Η ανακοίνωση την οποία συνυπογράφει ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Παντελής Μποροδήμος, φέρει τον τίτλο «Σε βαθιά κρίση η Ένωση…».
Αναλυτικά , ολόκληρη η ανακοίνωση των κ.κ. Σεβαστίδη και Μποροδήμου είχε ως εξής: «Στο σημερινό Δ.Σ. έγινε από το Προεδρείο μια τελευταία απόπειρα εξομάλυνσης της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στην Ένωση, προκειμένου να αποφασισθεί η διεξαγωγή εκλογών. Αφού ο Πρόεδρος ενημέρωσε τα μέλη για το αποτέλεσμα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, στην οποία το 92% των ψηφισάντων ζήτησε τη διεξαγωγή εκλογών ως τις 15/7, στη συνέχεια πρότεινε να ληφθεί έστω και σήμερα συναινετικά απόφαση για την προκήρυξη Αρχαιρεσιών είτε εντός του Ιουλίου, είτε σε οιαδήποτε τυχόν άλλη ημερομηνία που θα προτείνει οιοδήποτε μέλος. Μετά από ολιγόλεπτη διακοπή για σύσκεψη τα μέλη κ.κ.Σαλάτας, Λυμπεροπούλος, Στενιώτη, Κώνστα, Βεργώνης, Βουλγαρίδης, Φούκας και Κομπολίτης, επέστρεψαν και δήλωσαν ότι αρνούνται την πρόταση για συναινετική προκήρυξη εκλογών και επιμένουν στην απόφασή τους για προσφυγή σε ορισμό προσωρινής διοίκησης.
Δυστυχώς η πλειοψηφία του Δ.Σ. αγνόησε το αίτημα εκατοντάδων συναδέλφων για διεξαγωγή εκλογών και αποφάσισε να οδηγήσει την Ένωση στην πρωτόγνωρη για την ιστορία της διαδικασία του ορισμού προσωρινής διοίκησης, παρά την προσπάθεια μας, έστω και την ύστατη στιγμή να υπάρξει συμβιβαστική λύση και να λήξει η εσωστρέφεια. Τους αφήνουμε πια στην κρίση των συναδέλφων».

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες