ΣΕΛΜΑ:«Οι Σταθμάρχες υπηρεσίας του ΜΕΤΡΟ έζησαν στιγμές φρίκης στον σταθμό της Ομόνοιας»

Το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ) προέβη σε μία ανακοίνωση σχετικά με τα όσα βίωσαν οι εργαζόμενοι στο σταθμό της Ομόνοιας.

Πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωση:

Για άλλη µια φορά οι Σταθµάρχες υπηρεσίας έζησαν στιγµές φρίκης και αυτήν την φορά ήρθε η σειρά των εργαζοµένων στον σταθµό της Οµόνοιας.

Πιο συγκεκριµένα την ηµέρα των διαδηλώσεων για την επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου. Οµάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε στο σταθµαρχείο, ανάβοντας φωτιές και σπάζοντας τζάµια, εγκλωβίζοντας µέσα τους εργαζόµενους και απειλώντας τους ακόµα και για την σωµατική τους ακεραιότητα.

Αυτόπτες µάρτυρες, µίλησαν επίσης για λάθη από πλευράς αστυνοµίας.

Όπως αναφέρουν σε υπηρεσιακό τους οι συνάδελφοι Σταθµάρχες, ο ∆ιευθυντής ασφαλείας, χωρίς τα απαραίτητα τυπικά-ουσιαστικά προσόντα, χωρίς την απαραίτητη εκπαίδευση, χωρίς γνώση και εµπειρία, σε ρόλο ανθρώπου που ήρθε από άλλο πλανήτη, έχοντας παντελής άγνοια κινδύνου και πλήρη µεσάνυχτα από ασφάλεια σιδηροδρόµου και µε χειρισµούς εντός του σταθµού Οµόνοια, που µόνο σε επαγγελµατία δεν αρµόζουν, έκανε την κατάσταση ακόµα πιο απελπιστική κι από την ίδια την απελπισία, όπως καταγγέλεται.

Σαν συµπέρασµα των παραπάνω βγαίνει ότι από τύχη δεν θρηνήσαµε ανθρώπινες ζωές.

Κύριοι η ανοχή των Εργαζοµένων ξεπέρασε κάθε όριο και κάθε προηγούµενο. Ζητάµε να δοθούν λύσεις και απαντήσεις εδώ και τώρα, διότι σε αντίθετη περίπτωση, θα θεωρήσουµε ότι αγνοείτε την κραυγή αγωνίας των υφιστάµενων σας, που παλεύουµε και διεκδικούµε το αυτονόητο για την καθηµερινότητα µας, µιας και τα φαινόµενα βίας είναι πλέον σύνηθες φαινόµενο στο δίκτυο των Σταθερών Συγκοινωνιών.

Θέλουµε να καταστήσουµε σαφές ότι, οι Εργαζόµενοι έχουµε την «απαίτηση» να επιστρέφουµε σπίτι µας, όρθιοι και αρτιµελείς µετά την λήξη κάθε βάρδιας µας και θα το διεκδικήσουµε µε κάθε τρόπο.

Για το ΔΣ του ΣΕΛΜΑ
Ο Πρόεδρος Η Γεν. Γραμματέας
Σπύρος Ρεβύθης Κωνσταντίνα Ξηρού

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες