Σέρμπος (καθηγητής): «Η Τουρκία φταίει που έκλεισαν οι δίαυλοι επικοινωνίας με Ελλάδα και Κύπρο»

Στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» μίλησε ο Σωτήρης Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής, ο οποίος σχολίασε πως ο Έλληνας πρωθυπουργός με την ομιλία του έκανε ένα άνοιγμα στον τουρκικό λαό.

«Αυτό που διακρίνουμε είναι ότι ενδεχομένως να υπάρχει εκ νέου προσπάθεια από τις ΗΠΑ να γίνει μία διαχείριση της έντασης και να μη ξεφύγει η κατάσταση. Οι Αμερικανοί είχαν στείλει ξεκάθαρα μηνύματα προς τον Ερντογάν, ειδικά για το Αιγαίο στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής στο ΝΑΤΟ», είπε.

Ο κ. Σέρμπος ανέφερε πως καθώς η Ελλάδα, η Κύπρος και η Τουρκία οδεύουν προς τις εκλογές είναι σημαντικό να υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας ανοιχτοί σε πολλαπλά επίπεδα, ωστόσο έκλεισαν με ευθύνη της Τουρκίας.

Παράλληλα, ο Ιμπραΐμ Καλίν δήλωσε πως η ενδεχόμενη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στην Πράγα εξαρτάται από τον Έλληνα πρωθυπουργό.

«Αν θέλει ο Ερντογάν να συναντηθούμε στο μέλλον και όχι στο παρελθόν, του θυμίζουμε αυτό που έλεγαν οι Οθωμανοί σουλτάνοι. Θες μάχη; Θα έχεις μάχη. Μετά τη μάχη είναι η μεγαλύτερη μάχη, πως θα οικοδομήσεις μία στέρεη και διαρκή ειρήνη. Εκεί η Ελλάδα έθεσε το φιλελεύθερο πλαίσιο, αλλά με πατριωτικό και ρεαλιστικό πρόσημο», κατέληξε ο κ. Σέρμπος.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Απόψεις
Κατηγορίες