Σέρρες: Καρέ καρέ η διάσωση του ορειβάτη – Τα πρώτα του λόγια

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση της Πυροσβεστικής για τη διάσωση ορειβάτη που τραυματίστηκε ύστερα από πτώση στο Λαϊλιά στις Σέρρες.

Μαζί με τον φίλο του ξεκίνησαν νωρίς σήμερα το πρωί περίπατο στο βουνό του Λαϊλιά. Πρόκειται για δύο φίλους, λάτρεις του βουνού και περιπατητές.

Ωστόσο η βροχή δημιούργησε τις χειρότερες συνθήκες για ορειβασία με αποτέλεσμα, ένας εκ των δύο φίλων να γλιστρήσει και να τραυματιστεί σοβαρά στο πόδι με αποτέλεσμα να μην μπορεί να μετακινηθεί.

Αμέσως κάλεσαν σε βοήθεια και έσπευσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Σερρών, που έφτασε με δύο οχήματα και 8 άντρες. Η κινητοποίηση ήταν πολύωρη. Ο άντρας εντοπίστηκε νωρίς, ωστόσο το σημείο ήταν ιδιαίτερα δύσβατο και λόγω της βροχής επιβάλλονταν ειδικοί χειρισμοί.

Η Πυροσβεστική ζήτησε τη συνδρομή των αντρών της ΕΜΑΚ από τη Θεσσαλονίκη ενώ ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συμβολή των εθελοντών του Ορειβατικού Συλλόγου Σερρών, που χάρη στο ερπυστριοφόρο όχημα που διαθέτουν μετά από δωρεά της Περιφέρειας κατάφεραν να μεταφέρουν με ασφάλεια των τραυματία.

Καρέ καρέ η διάσωση του ορειβάτη στις Σέρρες

Οι προσεκτικές, σύμφωνα με το epilogestv, αλλά και συντονισμένες κινήσεις οδήγησαν σε αίσια έκβαση της επιχείρησης. Τα πρώτα του λόγια είναι «λίγο νερό» και όπως φαίνεται, νιώθει πλέον ασφαλής. Ο διοικητής της Π.Υ Σερρών που είχε το γενικό συντονισμό ευχαρίστησε όλες τις δυνάμεις για τη βοήθεια και τη συνεργασία τους.

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο καταφύγιο της περιοχής και από εκεί παραλήφθηκε από σταθμό του ΕΚΑΒ για να διακομιστεί σε νοσοκομείο. Στην επιχείρηση συμμετείχαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της 2ης ΕΜΑΚ, ενώ το έργο τους συνέδραμαν εθελοντές.

Μοιραστείτε το:

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες