18.9 C
Athens
13.1 C
Thessaloniki
Δευτέρα 22 Απριλίου 2024
More

  Σέρρες: Ο μικρός Πολυχρόνης επιστρέφει στην Ελλάδα!


  Επιστρέφει στην Ελλάδα ο μικρός Πολυχρόνης Ταγάρας. Συγκεκριμένα στις 19 Ιουλίου θα προσγειωθεί με τους γονείς του στη Θεσσαλονίκη.

  Τα ευχάριστα νέα ανακοίνωσε η μητέρα του μέσω facebook.


  Σημειώνεται ότι οι γονείς του μικρού Πολυχρόνη δώρισαν απινιδωτές σε Αχινό και Τριανταφυλλιά.

  Οι γονείς του μικρού Πολυχρόνη Ταγάρα 17 μηνών σήμερα ο οποίος έδωσε τον δικό του αγώνα ζωής πριν λίγο καιρό καθώς αντιμετώπιζε σοβαρό καρδιακό πρόβλημα, γνωρίζοντας πόσο σημαντική είναι η λειτουργία της καρδίας και θέλοντας να συνεισφέρουν και αυτοί από πλευράς τους στο γενικό καλό της ζωής των πολιτών προσφέρουν μέσω του συλλόγου Αγάπη Βασιλική Κόμνου από έναν απινιδωτή στα χωριά καταγωγής του: Αχινό & Τριανταφυλλιά. Η πρόεδρος του συλλόγου Ελένη Τσιώνη μιλώντας στο ΕΠΙΛΟΓΕΣ εξηγεί την λειτουργία του συλλόγου καθώς και τη σπουδαιότητα του να γνωρίζουν οι πολίτες να προσφέρουν Α’ βοήθειες και γνώσεις κάρδιο αναπνευστικής αναζωογόνησης.


  Η ανάρτηση της Χρύσας Μασμανίδου

  Δείτε την ανάρτηση της Χρύσας Μασμανίδου:

  Καλημέρα από Βοστώνη ακόμα, 19/7/22 όμως πρώτα ο Θεός, θα προσγειωθούμε Θεσσαλονίκη! Ναι, κλείσαμε ήδη τα εισιτήρια!😃Στο αεροδρόμιο θα μας υποδεχτούν οικογενειακοί φίλοι που δεν είναι άλλοι από την αξιότιμη οικογένεια Κόμνου. Ο Τάκης Κόμνος και η σύζυγος του Ελένη Τσώνη( Πρόεδρος του Συλλόγου Αγάπη Βασιλική Κόμνου).

  – Μεγάλη μας χαρά και μεγάλη μας τιμή!🙂

  Και μάλιστα, ήταν εκεί μαζί μας στην αναχώρηση του συγκεκριμένου ταξιδιού στις 13/6 για να μας εμψυχώσουν και να μας δώσουν τη θετική τους ενέργεια. Έτσι, για την ιστορία!😉
  Ο Τάκης και η Ελένη δημιούργησαν τον Σύλλογο αυτό μετά την απώλεια της 15χρονης κόρης τους…Η Βασιλική, ένα κορίτσι υπόδειγμα προσωπικότητας, όμορφο, χαμογελαστό, ένα κορίτσι της άθλησης, προδόθηκε απ’ την καρδούλα του κι άφησε πίσω 2 γονείς κι έναν αδερφό, τον Δημήτρη, να κρατούν τις οικογενειακές αναμνήσεις σαν κόρη οφθαλμού…Μέσα σε αυτήν την οδυνηρή κατάσταση που το βάρος της απώλειας δεν ζυγίζετε και δεν οριοθετείται, οι γονείς θέλησαν να δημιουργήσουν τον Σύλλογο με το όνομα του παιδιού τους ώστε να μείνει η μνήμη της Βασιλικούλας μας αναλλοίωτη στο χρόνο…με σκοπό και κύριο μέλημα να αφήσουν έργο ως κληρονομιά στον συνάνθρωπο!

  Η στιγμή που μπορεί να προδοθεί κάποιος απ’ την καρδιά του, πολλές φορές, έρχεται απροείδοποιητα…είναι μια στιγμή κι όμως μπορεί να αποβεί μοιραία…Προσπαθούν λοιπόν να αφυπνίσουν όλους εμάς ώστε το φορτίο της απώλειας δικού μας ανθρώπου να μην σηκωθεί στους ώμους μας όπως οι ίδιοι κουβαλούν το δικό τους φορτίο και γνωρίζουν περισσότερο απ τον καθένα τι σημαίνει να φεύγει απ τη ζωή ένα 15χρονο παιδί, το δικό σου παιδί!😥🥺

  Αυτό που δεν καταλαβαίνουμε δυστυχώς εμείς οι έξω είναι ότι μπορεί να γίνουμε οι από μέσα!

  Εγώ προσωπικά, ίσως επειδή πλησίασα τόσο κοντά, κι έζησα την απόγνωση, έχω ενσυναίσθηση…κι αν στάθηκα τυχερή να αναπνέω χαμογελαστά είναι γιατί ο Θεός είχε στα σχέδια του να συνεχίσει να πάλλεται η καρδιά του Πολυχρονάκου…Ένα θαύμα που το ζω και ακόμα δεν έχω συνέλθει παρα την θετική εξέλιξη της υγείας του 17 μηνών γιου μου…

  Είναι τόσο δύσκολο και επώδυνο να παλεύεις μεταξύ ζωής και θανάτου…κι είναι πολλά αυτά που μπορώ να πω και να εκφράσω για καταστάσεις, πρόσωπα και στιγμές από την ημερομηνία γέννησης του Πολυχρόνη και μέχρι σήμερα…που εύχομαι ολόψυχα καμία μάνα και κανένας πατέρας να μην κληθεί να περπατήσει σε τέτοιο σκοινί ξανά, μονοπάτια της ζωής που σου χαλούν τον ύπνο, σου στερούν το χαμόγελο, εξαντλούν την ψυχή σου, σε επισκιάζουν και σε οδηγούν να υπερβείς τον εαυτό σου…

  Αυτό που εκφράζει η λεξη “μπράβο” και η λεξη “ συγχαρητήρια” είναι το λιγότερο που ενδιαφέρει τις οικογένειες με τέτοιο υπόβαθρο! Όλοι στην ίδια θέση το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό.

  Να χαίρεστε που απέχετε από όλο αυτό…Όμως, δείτε, ακούστε, μάθετε και παραδειγματιστείτε για να μπορέσετε να προστατευτείτε και να προστατεύσετε!

  Υπάρχουν κρυφές καρδιακές ασθένειες σε φαινομενικά υγιή παιδιά…

  Και οι 3 αξιόλογοι πανελλήνιοι σύλλογοι για παιδιά με καρδιοπάθειες 1) Παιδικές Καρδιές με πρόεδρο την Κα Τσικριτσίδου 2) Η καρδιά του παιδιού με πρόεδρο την Κα Κορτσιδοπούλου και 3) Αγάπη Βασιλική Κόμνου με πρόεδρο την Κα Τσώνη το γνωρίζουν αυτό. Συστήνουν απ’ όσο ξέρω, επίσκεψη σε παιδοκαρδιολόγο προληπτικά. Και φυσικά, εντρυφόντας στα περί καρδιάς καταννοώ απόλυτα την παρότρυνση τους αυτή και την επικροτώ!!!

  Η προσφορά των απινιδωτών κι ότι άλλο αποφασίσαμε να γίνει ως δωρεά όπως και το επικείμενο σεμινάριο δεν είναι μια διαδικασία ενεργοποίησης για ακούσματα που “χαϊδεύουν τα αυτιά” και “κορδώνουν πρόσωπα”! Και με λυπεί ιδιαίτερα το γεγονός πως δεν υπάρχουν οι αναμενόμενες συμμετοχές ακόμα! Για εμένα , η συμμετοχή σας θα ήταν η δική μου χαρά…

  Εγώ κι ο Τάσος είχαμε δηλώσει και πληρώσει τη συμμετοχή μας σε σεμινάριο τον φετινό Φλεβάρη και λόγω νόσησης από covid-19 δεν παρευρέθηκαμε. Μετά λόγω την πλέον γνωστής σε σας κατάστασης δεν υπήρξε κατάλληλος χρόνος για να διεκπεραιωθεί. Ήρθε λοιπόν η ώρα, μαζί με κάποιους από εσάς, να υλοποιήσουμε αυτήν μας την ανάγκη…για εμάς, για εσάς, για τις μικρές μας κοινωνίες…ένας απινιδωτής χωρίς γνώσεις για τη χρήση του δεν έχει καμία αξία και κανένα λόγο να υπάρχει τοποθετημένος οπουδήποτε! Εάν κάποιος αντιλαμβάνεται τα ωραία ελληνικά μου, (φημίζομαι για αυτό😁) αντί για σχόλια του τύπου “

  μπράβο” να γράψει τη φράση: θα συμμετέχω και αυτός ο λόγος να τηρηθεί ώστε να έχουμε όλοι μερίδιο σε αυτήν την προσφορά για τον συνάνθρωπο!

  Αξιότιμοι Πρόεδροι των χωριών Αχινού( Κε Ανέστης Κεμανιτζόγλου ) και Τριανταφυλλιάς (Κε Adam Theodoridis ) παρακαλώ πολύ να μεριμνήσετε για την υλοποίηση αυτού του έργου.

  Σας ευχαριστούμε🙏


  ΣΧΕΤΙΚΑ
  ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

  ΑΠΟΨΕΙΣ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ