Σήμερα οι απολογίες των κατηγορούμενων για την επίθεση στον Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου

Ενώπιον του 31ου ανακριτή οδηγούνται σήμερα οι οκτώ κατηγορούμενοι για την επίθεση στον Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου, προκειμένου να απολογηθούν για σειρά κατηγοριών που τους έχουν απαγγελθεί.
Πρόκειται για επτά άνδρες και μία γυναίκα. Μάλιστα οι έξι εκ των κατηγορουμένων είναι φοιτητές.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ. ΑΣ., οι «8» αντιμετωπίζουν κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση, αρπαγή από κοινού με βία και απειλή βίας, δια παρανόμου κατακρατήσεως με σκοπό ανοχής πράξης, για την οποία ο παθών δεν έχει υποχρέωση, παράνομη κατακράτηση και παράνομη βία από κοινού, διατάραξη λειτουργίας δημόσιας Υπηρεσίας από κοινού και φθορά ξένης ιδιοκτησίας πραγμάτων, χρησιμευόντων στο κοινό όφελος από κοινού.
Υπενθυμίζεται ότι οι οκτώ κατηγορούμενοι, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν γίνει μέχρι σήμερα γνωστά είχαν εισβάλει στο γραφείο του Πρύτανη και υπό την απειλή βίας, τον ανάγκασαν να φορέσει στο λαιμό του ταμπέλα στην οποία αναγραφόταν «Αλληλεγγύη στις καταλήψεις».
Η εικόνα της διαπόμπευσης του Πρύτανη προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις και καταδικάστηκε από το σύνολο του πολιτικού κόσμου καθώς και από την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες