20.9 C
Athens
15.2 C
Thessaloniki
Τρίτη 23 Απριλίου 2024
More

    Σοκ από τα στοιχεία της δικογραφίας για το θάνατο της Τζωρτζίνας – Η Πισπιρίγκου ρωτούσε αν υπάρχουν κάμερες στο νοσοκομείο και ζητούσε μονόκλινο!


    Ανατριχίλα προκαλούν τα στοιχεία που καταγράφονται στη μεγάλη δικογραφία που έχουν σχηματίσει οι αστυνομικές και δικαστικές αρχές για το θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας στις 29 Ιανουαρίου 2022.

    Το αποτρόπαιο έγκλημα που πλέον βαρύνει τη μητέρα του παιδιού, τη 33χρονη Ρούλα, Πισπιρίγκου, έχει συγκλονίσει το Πανελλήνιο.


    Η δικογραφία που βρίσκεται πλέον στα χέρια της ανακρίτριας, ενώπιον της οποίας θα απολογηθεί την ερχόμενη Δευτέρα η 33χρονη κατηγορουμένη, περιλαμβάνει όλες τις απαντήσεις γύρω από αυτή την απίστευτη υπόθεση και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες το μικρό κορίτσι άφησε τη τελευταία του πνοή μέσα στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

    Στην 9χρονη χορηγήθηκε η ουσία κεταμίνη, η οποία και της προκάλεσε δηλητηρίαση και εν συνεχεία το θάνατο. Στο μεταθανάτιο αίμα της 9χρονης διαπιστώθηκε κεταμίνη σε πολύ υψηλή συγκέντρωση 6,5 ml ανά ml. Ο χρόνος που χρειάστηκε για να δράσει η συγκεκριμένη ουσία είναι από 5 ως 20 λεπτά. Ακόμη, προκύπτει ότι κανείς από τους γιατρούς και τους νοσηλευτές δεν χορήγησε στο παιδί κεταμίνη.

    Το κοριτσάκι, όπως αναφέρει η το διαβιβαστικό έγγραφο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, παρουσίασε εννέα σοβαρά ιατρικά επεισόδια από τον Απρίλιο του 2021 πριν καταλήξει στις 29 Ιανουαρίου 2022. Μια ημέρα πριν, ωστόσο, πριν το θάνατο του παιδιού η 33χρονη κατηγορουμένη είπε στους γιατρούς που παρακολουθούσαν την πορεία της υγείας της κόρης της: «Αυτά τα επεισόδια που είδατε δεν είναι τίποτα. Το μεγάλο επεισόδιο δεν το έχει κάνει ακόμα». Μάλιστα, όπως αναφέρεται ότι «τα λεγόμενα της κατηγορουμένης έκαναν αίσθηση στους γιατρούς γιατί από τα δεδομένα που είχαν, τίποτε δεν προμήνυε ένα μεγάλο επεισόδιο». Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο ίδιο έγγραφο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών όταν εκδηλώθηκε το τελευταίο επεισόδιο στην μικρή Τζωρτζίνα η Ρούλα Πισπιρίγγου ήταν «ψύχραιμη κατά τη διάρκεια των απεγνωσμένων προσπαθειών των γιατρών να σώσουν το παιδί».


    Πάντα μόνη με τη Πισπιρίγκου με το παιδί

    Σύμφωνα με πληροφορίες, στη δικογραφία παρατίθενται όλα τα στοιχεία που ξεδιπλώνουν τις συνθήκες θανάτου της 9χρονης, η οποία και τις εννέα φορές που εμφάνισε τα παραπάνω επεισόδια βρίσκονταν πάντα μόνη με τη μητέρα της είτε στο Νοσοκομείο της Πάτρας  είτε στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού. Όλες αυτές της φορές βρισκόταν σε θάλαμο και όχι σε ΜΕΘ  και πλην της μητέρας της δεν βρίσκονταν μαζί της κανένα άλλο συγγενικό πρόσωπο ούτε ο πατέρας της.

    Τα περίεργα και αιφνίδια επεισόδια άρχισαν να εμφανίζονται στο παιδί στις 8 Απριλίου 2021 λίγες ημέρες μετά τον θάνατο της 6 μηνών αδελφής της Ίριδας. «Τα επεισόδια αυτά χαρακτηρίζονται αιφνίδια και μάλιστα σε δύο από αυτά ενεργοποιήθηκε ο βηματοδότης» αναφέρεται στο διαβιβαστικό έγγραφο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών.

    Το χρονικό της φρίκης

    Στις δεκάδες σελίδες της δικογραφίας καταγράφονται όλες οι κρίσιμες ημερομηνίες εισαγωγής της μικρής Τζωρτζίνας στα νοσοκομεία πάντα με τη συνοδεία της μητέρας της αλλά και τα επεισόδια που εμφάνιζε. Επίσης, αναφέρεται ότι η 33χρονη κατηγορουμένη κάθε φορά που πήγαινε με το παιδί της στο νοσοκομείο ζητούσε μονόκλινο δωμάτιο και ρώταγε αν υπάρχουν κάμερες ασφαλείας φοβούμενη δήθεν για κλοπές. Μάλιστα, είχε πει στους γιατρούς ότι γνώριζε να χορηγεί τα φάρμακα από την γαστροστομία. Για αυτόν το λόγο αποφασίστηκε να τα δίνει η ίδια στο παιδί. Ωστόσο, μέσα στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού» λίγο πριν η μικρή φύγει από τη ζωή, παρουσίασε νέα επεισόδια και εξαιτίας αυτών δόθηκε εντολή στο νοσηλευτικό προσωπικό να σταματήσει την χορήγηση των φαρμάκων η μητέρα και να τα χορηγεί μόνο νοσοκόμα.

    Αναλυτικότερα, από το διαβιβαστικό έγγραφο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών προκύπτουν τα εξής:

    • Στις 21 Ιανουαρίου του 2022 η 9χρονη εισάγεται σε ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Πατρών όπου παρέμεινε για 12 ώρες και επέστρεψε σε Παιδιατρική Κλινική. Μετά από 24 ώρες εμφανίστηκαν άλλα τέσσερα επεισόδια μικρής διάρκειας, τα συμπτώματα των οποίων υποχώρησαν και μεταφέρθηκε εκ νέου στη ΜΕΘ όπου έμεινε για 36 ώρες και επέστρεψε πίσω στην Κλινική και έπειτα από 24 ώρες εμφάνισε νέο επεισόδιο με άπνοια, αποκορεσμό, κυάνωση και βραδυκαρδία.
    • Το κοριτσάκι εισάγεται εκ νέου στη ΜΕΘ όπου μένει εκεί για 24 ώρες χωρίς να έχει συμπτώματα. Τότε αποφασίζεται η διακομιδή του παιδιού στο Παίδων Αγλαία Κυριακού, τις 26 Ιανουαρίου ,για να διερευνηθούν αυτά τα επεισόδια.
    • Το πρώτο 24ωρο το παιδί δεν παρουσιάζει κανένα επεισόδιο.
    • Το δεύτερο 24ωρο το παιδί παρουσιάζει και πάλι επεισόδιο συνολικής διάρκειας 3 1/5 λεπτών που αντιμετωπίστηκε.
    • Τις επόμενες ημέρες εμφανίζει από 28 Ιανουαρίου ως 29 Ιανουαρίου εμφανίζει μικρής διάρκειας τέτοια επεισόδια.
    • Στις 29 του μήνα παρουσίασε επεισόδια άπνοιας και εισήχθη και πάλι στην Εντατική. -Διασωληνώθηκε και 13.50 ώρα το παιδί κατέληξε.
    • Το κοριτσάκι είχε νοσηλευτεί και στο Ωνάσειο  όπου  δεν κατεγράφη κανένα επεισόδιο επικίνδυνης ταχυκαρδίας και διαπιστώθηκε η κανονική λειτουργία του απινιδωτή που είχε τοποθετηθεί . Επίσης, έγιναν εξετάσεις για τα γονίδια, εξειδικευμένος γενετικός έλεγχος και εξετάστηκαν όλα τα σύνδρομα που προκαλούν αιφνίδιο θάνατο με αρνητικό αποτέλεσμα σε όλα.

    Η ημέρα του θανάτου

    Σύμφωνα με το διαβιβαστικό έγγραφο στις 29 Ιανουαρίου, οπότε και το παιδί έφυγε από τη ζωή, λίγο πριν από τις 14.30 μία από τις νοσηλεύτριες είδε την Ρούλα Πισπιρίγκου να πλησιάζει περπατώντας προς το γραφείο νοσηλείας σαν να έψαχνε κάποιον νοσηλευτή. Ο τρόπος που περπατούσε και το γεγονός ότι δεν καλούσε σε βοήθεια της έδωσαν την εντύπωση ότι θα ζητούσε κάποιο σεντόνι ή κάτι άλλο.

    Πλησιάζοντας τη νοσηλεύτρια της είπε κάτι χαμηλόφωνα που εκείνη δεν το άκουσε και δεν το κατάλαβε. Όταν η νοσηλεύτρια κατάλαβε ότι το παιδί έκανε πάλι επεισόδιο ενημέρωσε την γιατρό  που εφημέρευε και σε λίγα δευτερόλεπτα βρέθηκαν στο θάλαμο του παιδιού.  Κατά την είσοδό τους στο θάλαμο, είδαν  ότι το παιδί είχε κυάνωση, ήταν απνοικό και τόσο η γιατρός όσο και η νοσηλεύτρια παρατήρησαν ότι το οξύμετρο που ήταν συνδεδεμένο με το παιδί δεν ακουγόταν, ο χαρακτηριστικός ήχος που κάνει, όταν πέσουν οι σφιγμοί του παιδιού. Το παιδί διασωληνώθηκε και πάλι και λίγο αργότερα 15.50 κατέληξε.


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ