Σοβαρή η κατάσταση του δίχρονου από τα Χανιά – Μεταφέρθηκε διασωληνωμένο στη Γερμανία μετά το ατύχημα στην πισίνα

Το δίχρονο αγοράκι που ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από πισίνα στον Καβρό Αποκορώνου Χανίων το Σάββατο (25/7), μεταφέρθηκε σήμερα (27/7) διασωληνωμένο σε εξειδικευμένο νοσοκομείο της Γερμανίας με ειδικά διαμορφωμένη αεροδιακομιδή, προκειμένου να συνεχίσει τη νοσηλεία του.

Όπως αναφέρει το neakriti.gr, οι γιατροί του ΠΑΓΝΗ, όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες το παιδάκι, υποστηρίζουν ότι η κατάσταση της υγείας του παραμένει σοβαρή, ενώ προβληματίζονται για τη νευρολογική του εικόνα, καθώς παρουσίαζε μειωμένο επίπεδο συνείδησης.

Εκτιμούν ότι δεν κινδυνεύει άμεσα η ζωή του παιδιού, ωστόσο επικρατεί ανησυχία για την λειτουργία του εγκεφάλου του εξαιτίας του χρονικού διαστήματος που παρέμεινε κάτω από το νερό.

Χανιά: Πώς έγινε το περιστατικό

Το μεσημέρι του Σαββάτου το παιδάκι φέρεται ξέφυγε από την προσοχή των γονιών του. Όταν αντιλήφθηκαν την απουσία του, άρχισαν να το αναζητούν και το εντόπισαν αναίσθητο στον πυθμένα της πισίνας της κατοικίας. Υπολογίζεται ότι είχε παραμείνει εκεί δύο έως τρία λεπτά.

Ακολούθησαν δραματικές στιγμές. Η μητέρα του παιδιού, η οποία είναι γιατρός, ξεκίνησε αμέσως ΚΑΡΠΑ και επί περίπου πέντε λεπτά έδινε μάχη για να το επαναφέρει. Οι προσπάθειές της απέδωσαν καρπούς, καθώς το αγόρι είχε σημεία ζωής. Στη συνέχεια έφτασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και οι διασώστες συνέχισαν τις προσπάθειες σταθεροποίησης.

Το παιδί διακομίστηκε αρχικά στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου. Ωστόσο, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του, κρίθηκε αναγκαία η διασωλήνωσή του και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Η συνέχιση της νοσηλείας του σε εξειδικευμένο νοσοκομείο της Γερμανίας κρίθηκε αναγκαία, με την ελπίδα ότι θα υπάρξει η καλύτερη δυνατή εξέλιξη για την πορεία της υγείας του.



ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

0 Σχόλια
Oldest
Newest
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ