Σπείρα είχε στήσει «φάμπρικα» εικονικών αδειών παραμονής – Οι «υπηρεσίες» και ο τιμοκατάλογος

του Μιχάλη Τεζάρη
Ένας Έλληνας που στο παρελθόν είχε απασχολήσει τις αρχές για διακίνηση ναρκωτικών και ένας Αιγύπτιος που συμμετείχε σε κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων παράνομων μεταναστών, είναι οι «εγκέφαλοι» κυκλώματος που εξασφάλιζαν δικαιολογητικά για χορήγηση αδειών παραμονής σε αλλοδαπούς. Κατά την διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 17- 18 Δεκεμβρίου, συνελήφθησαν συνολικά τέσσερις Έλληνες, τέσσερις Αιγύπτιοι και ένας Ινδός.
Μεταξύ αυτών, ένας εφοριακός και ένας υπάλληλος ασφαλιστικού φορέα.
Όπως προέκυψε το κύκλωμα δρούσε απο το 2016 και εξέδιδε εικονικά έγγραφα απαραίτητα για την νομιμοποίηση παράτυπων μεταναστών όπως,
1. καταχώρηση εικονικών ημερομισθίων και την υφαρπαγή αντιστοίχων ενσήμων από τον Ε.Φ.Κ.Α,2. υφαρπαγή βεβαιώσεων ασφάλισης από τον Ε.Φ.Κ.Α, την έκδοση- ανανέωση βιβλιαρίων υγείας και την έκδοση λογαριασμών ασφαλισμένου Ε.Φ.Κ.Α,3. έκδοση Α.Μ.Κ.Α – Α.Μ.Α.,4. έκδοση Α.Φ.Μ. και κλειδαρίθμων,5. σύναψη εικονικών δηλώσεων στοιχείων μίσθωσης ακίνητης περιουσίας6. υποβολή ή τροποποίηση φορολογικών στοιχείων που δεν ανταποκρίνονται στη πραγματικότητα,7. χορήγηση βεβαιώσεων εργοδότη και8. κατάρτιση διαφόρων πλαστών εγγράφων ή νοθεία γνησίων με τη χρήση πλαστών σφραγίδων.
Η ταρίφα και επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι
Οι «αετονύχηδες» με την απαραίτητη εμπλοκή των δημοσίων υπαλλήλων, εμφάνιζαν τους παράτυπους μετανάστες να εργάζονται σε διάφορες επιχειρήσεις όπως μια γνωστή αλυσίδα καφέ. Στο πλαίσιο δράσης της οργάνωσης, διαπιστώθηκε και η εμπλοκή υπαλλήλου εφορίας, ο οποίος αναλάμβανε την έκδοση Α.Φ.Μ. και την έκδοση ή επανέκδοση κλειδαρίθμων, καθώς και τη διαδικασία απενεργοποίησης όπου απαιτείτο.
Για τη βεβαίωση 50 ημερών εργασίας οι ενδιαφερόμενοι κατέβαλαν 1.200 ευρώ. Για δύο μήνες ασφάλισης από 500 έως 800 ευρώ. Για 10 ημέρες 300 ευρώ. Για εικονικό μισθωτήριο από 70 έως 120 ευρώ, για φορολογική δήλωση 100 ευρώ και για ασφαλιστικές βεβαιώσεις 120 ευρώ.
Κατά τη διάρκεια των ερευνών, εντοπίστηκε εργαστήριο κατάρτισης πλαστών διοικητικών εγγράφων, αποτελούμενο από 2 ηλεκτρονικούς υπολογιστές και 33 σφραγίδες, που χρησιμοποιούνταν για τη κατάρτιση εξαρχής πλαστών εγγράφων ή για τη νοθεία γνησίων. Επίσης, κατασχέθηκαν 36.170 ευρώ, 19 κινητά τηλέφωνα και 5 ταυτότητες – διαβατήρια τρίτων προσώπων, αμφιβόλου γνησιότητας.
Στην οικία του ημεδαπού ηγετικού μέλους, βρέθηκε πλήθος εγγράφων που πιστοποίησαν τα στοιχεία της έρευνας, σχετικά με την εικονική ασφάλιση των αλλοδαπών προσώπων, καθώς και έγγραφα των ύποπτων επιχειρήσεων και ταυτοποιημένων «πελατών» της οργάνωσης.

Tags

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες