ΣτΕ: Απέρριψε την προσφυγή κατά της Ενωση Δικαιούχων Εργων Μουσικής που διαχειρίζεται πνευματικά δικαιώματα μουσικών

Δεν έκανε δεκτή η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣΤΕ) την προσφυγή που είχε κατατεθεί κατά της Ενωσης Δικαιούχων Εργων Μουσικής (ΕΔΕΜ), η οποία είναι Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης (ΟΣΔ) και Προστασίας Δικαιωμάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας επί μουσικών έργων.
Την προσφυγή κατά της ΕΔΕM είχε καταθέσει στο ΣτΕ ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης (ΟΣΔ) πνευματικών δικαιωμάτων «Η Αυτοδιαχείριση».
Η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου με τις υπ’ αριθμ. 2015 και 2016/2021 αποφάσεις της (πρόεδρος η Μαίρη Σάρπ και εισηγήτρια η σύμβουλος Επικρατείας Μαρίνα Παπαδοπούλου) απέρριψε τις αιτήσεις του ΟΣΔ «Η Αυτοδιαχείριση» που ζητούσε την ακύρωση της άδειας λειτουργίας της ΕΔΕΜ, που είναι Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης (ΟΣΔ) και Προστασίας Δικαιωμάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας επί μουσικών έργων.
Συγκεκριμένα, ο ΟΣΔ «Η Αυτοδιαχείριση» ζητούσε από το ΣτΕ την ακύρωση:
α) της απόφασης της υπουργού Πολιτισμού με την οποία χορηγήθηκε άδεια λειτουργίας στον ΟΣΔ ΕΔΕΜ όσον αφορά στη διαχείριση και προστασία του περιουσιακού δικαιώματος των δημιουργών μουσικών έργων (μουσικοσυνθετών και στιχουργών) και δικαιούχων μουσικών έργων και
β) την ακύρωση της απόφασης της έκτακτης γενικής συνέλευσης της Ειδικής Υπηρεσίας Εκτακτης Διαχείρισης Δικαιωμάτων (Ε.Υ.Ε.Δ.) του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας (Ο.Π.Ι.), με την οποία αποφασίσθηκε η επιτάχυνση των διαδικασιών σύνταξης καταστατικού για τη σύσταση του εν λόγω οργανισμού στον οποίο τα μέλη της Γ.Σ. θα αναθέσουν τη διαχείριση των δικαιωμάτων τους.
Μεταξύ άλλων η Ολομέλεια ΣτΕ με την απόφαση που εξέδωσε έκρινε ότι απαραδέκτως προσβάλλεται τόσο η απόφαση των μελών της Γ.Σ. της Ε.Υ.Ε.Δ., ως προερχόμενη από υπηρεσία του κατ’ άρθρον 69 νόμου 2121/1993 ν.π.ι.δ. (Ο.Π.Ι.), που δεν συνιστά διοικητικό όργανο, όσο και εκδοθείσα ΚΥΑ με την οποία αποφασίσθηκε η μεταφορά της δραστηριότητας της Ε.Υ.Ε.Δ. του Ο.Π.Ι.
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ηλεία: Νεκρός 65χρονος από την κακοκαιρία – Παρασύρθηκε το όχημα του από χείμαρρο! (βίντεο)
Συγκλονιστική κατάθεση στη δίκη για τον Ζακ Κωστόπουλο: «Είχε αίματα παντού, ήταν έξαλλοι, τον χτυπούσαν σαν να ήθελαν να τον τιμωρήσουν»!
Δίκη «ψευτογιατρού» – Συγκλονίζει ο πατέρας του 16χρονου με καρκίνο: «Θα ζούσε το παιδί μου αν δεν τον είχαμε συναντήσει!»
Τραγωδία στο Μεταξουργείο: Aνδρας παρασύρθηκε και αποκεφαλίστηκε από τρένο!
Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Απόψεις
Κατηγορίες