ΣτΕ: «Ναι» στην ίδρυση ναυπηγείου στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος από τον ΟΛΠ

Τη δυνατότητα ίδρυσης ναυπηγείου στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος από τον ΟΛΠ, αναγνωρίζει με απόφαση που εξέδωσε η επταμελής σύνθεση του Ε΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), με πρόεδρο τον Αθανάσιο Ράντο και εισηγήτρια τη σύμβουλο Επικρατείας Μαρία Σωτηροπούλου.
Συγκεκριμένα, με την υπ. αριθμ. 766/2020 απόφαση το Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ έκανε δεκτή προσφυγή που είχε καταθέσει ο ΟΛΠ και ανέπεμψε την υπόθεση στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Οικονομίας για νέα κρίση. Επιπλέον, το ΣτΕ με την απόφασή του ακύρωσε την από 19.6.2018 απόφαση της Διεύθυνσης Βιομηχανίας, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της περιφέρειας Αττικής της γενικής γραμματείας Βιομηχανίας του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης. Με την απόφαση αυτή απερρίφθη αίτημα του ΟΛΠ για την εγκατάσταση ναυπηγείου στην περιοχή της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης του Περάματος.
Οι ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί ερμηνεύοντας ένα πλέγμα νομοθετικών διατάξεων, σχετικά με τις χρήσεις γης στην περιοχή του Περάματος και της Αττικής γενικότερα, έκριναν ότι σύμφωνα με τις επιταγές του άρθρου 24 του Συντάγματος, είναι επιτρεπτή η λειτουργία ναυπηγείου στην περιοχή της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης του Περάματος και απέρριψαν ως αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς του Δημοσίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι παρέμβαση υπέρ του Δημοσίου στη δίκη ενώπιον του ΣτΕ είχαν κάνει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Ναυπηγικής Βιομηχανίας, η Ένωση Βιοτεχνών Εργοδοτών Μηχανουργών Πειραιά, ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Ναυπηγείων και Εργοδοτών Ναυπηγών Περάματος και διαφορές Ανώνυμες Εταιρείες της περιοχής και πέριξ του περάματος οι οποίες δραστηριοποιούνται στο χώρο της ναυπήγησης, κ.λπ.
Αντιδρούν οι εργαζόμενοι
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ενάντια στη δημιουργία ναυπηγείου στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη στο Πέραμα από τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιά, που ελέγχεται μετοχικά από την Cosco, πραγματοποιεί αύριο το πρωί στην πύλη Περάματος, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Ναυπηγικής Βιομηχανίας (Σ.Ε.ΝΑ.ΒΙ) ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Ναυπηγείων Περάματος και η Ένωση Βιοτεχνών Εργοδοτών Μηχανουργών Πειραιά.
«Εμείς δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση κάτι τέτοιο, καθώς στην περιοχή δραστηριοποιούνται περίπου 2.000 επιχειρήσεις με εργαζόμενους», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ναυπηγικής Βιομηχανίας Κανακάκης Βασίλης.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες