ΣτΕ: Ποσό 2,6 εκατ. ευρώ καλείται να καταβάλλει στο ελληνικό δημόσιο η Coca-Cola Ηοldings BV

Ποσό περίπου 2,6 εκατ. ευρώ για διαφορές φόρων, πρόσθετων φόρων και προστίμων, παρελθόντων ετών (2008, 2009, κ.λπ.), λόγω ανακριβών δηλώσεων, καλείται πλέον να καταβάλλει στο ελληνικό δημόσιο η εταιρεία Coca-Cola Ηοldings BV (έδρα Άμστερνταμ Ολλανδίας). Και αυτό διότι, η συγκεκριμένη εταιρεία έχασε τη φορολογική μάχη στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) καθώς το Β΄ Τμήμα του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου απέρριψε με πέντε αποφάσεις του τις σχετικές αναιρέσεις της ως αβάσιμες και αλυσιτελείς.

Πώς ξεκίνησε η υπόθεση

Η υπόθεση ξεκίνησε όταν ο προϊστάμενος του Διαπεριφερειακού Ελεγκτικού Κέντρου αμφισβήτησε τον τρόπο φορολόγησης των αλλοδαπής προέλευσης (Κύπρος) μερισμάτων της Coca-Cola και εξέδωσε φύλλα ελέγχου φόρου εισοδήματος καταλογίζοντας διαφορές κύριου φόρου εισοδήματος, πρόσθετο φόρο και πρόστιμα, λόγω ανακριβών φορολογικών δηλώσεων. Μάλιστα, οι φορολογικές αρχές σε κάποιες περιπτώσεις είχαν ζητήσει την επιστροφή ποσών ως αχρεωστήτως καταβληθέντων. Συγκεκριμένα, τα ποσά που καταλογίστηκαν στην εταιρεία είναι περίπου 2,6 εκατ. ευρώ, χωρίς να μπορούν να υπολογιστούν με ακρίβεια, καθώς έχουν επιβληθεί πρόσθετη φόροι (200%), πρόστιμα (30%), κ.ά.

Μετά τον καταλογισμό των ποσών η εταιρεία προσέφυγε στο Διοικητικό Πρωτοδικείο και Εφετείο Αθηνών αλλά έχασε τη δικαστική μάχη. Στην συνέχεια άσκησε αναιρέσεις στο ΣτΕ κατά των εφετειακών αποφάσεων αλλά και αυτές απερρίφθησαν.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες