Στεφανής: «Τις προθέσεις του Ερντογάν κανείς δεν μπορεί να τις προβλέψει, αλλά είμαστε έτοιμοι»

Ο πρώην υπουργός Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφάνης σχολιάζοντας το κρεσέντο προκλήσεων του Τούρκου προέδρου στον ΣΚΑΪ, επισήμανε ότι «τις προθέσεις του Ερντογάν κανείς δεν μπορεί να τις προβλέψει, αλλά σχεδιάζονται αντιδράσεις».

Ωστόσο ξεκαθάρισε ότι «η Ελλάδα είναι έτοιμη για τυχόν προκλήσεις της Τουρκίας».

«Οι συνεχείς δηλώσεις του κ. Ερντογάν και των στελεχών του δημιουργούν δύο ανησυχίες: η μια αφορά την Ελλάδα και η άλλη αφορά την Τουρκία. Το πρώτο είναι οι συνεχείς απειλές να κάνουν την Ελλάδα να ησυχάσει. Να πει ‘τι ακούμε; άλλο ένα, δεν πειράζει προχωράμε στο επόμενο’. Αυτό δεν συμβαίνει, κάθε δήλωση αναλύεται, μετριέται μεταφέρεται σε όλα τα επίπεδα, αμυντικό, διπλωματικό κλπ» διαβεβαίωσε ο κ. Στεφανής.

Η δεύτερη ανησυχία, συνέχισε ο πρώην υφυπουργός, είναι στο εσωτερικό της Τουρκίας. Η διελκυστίνδα μεταξύ των Τούρκων πολιτικών για το ποιος θα πει το πιο ακραίο πράγμα έναντι της Ελλάδας έρχεται και αυτοεγκλωβίζει την Τουρκία. Τέτοιες λεκτικές εκφράσεις είναι σε βάρος τους και σε βάρος της καλής γειτονίας μεταξύ των δύο εθνών.

«Πρέπει να αντιληφθούν οι Τούρκοι πολίτικοι ότι ο τούρκικος λαός θέλει να κοιτάξει το μέλλον του, θέλει να προχωρήσει προς τα εμπρός. Είναι καλύτερος ο διάλογος» σημείωσε ο Αλκιβιάδης Στεφανής.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες