Στο έλεος «σκληρών» κακοποιών η Β/Α Αττική – Χωρίς περιπολία το βράδυ Αυλώνας και Καπανδρίτι

Σοβαρές ελλείψεις διαπιστώνονται στα 22 αστυνομικά τμήματα στην Βορειοανατολική Αττική, καθώς τα κενά σε ανθρώπινο δυναμικό φτάνει το 40%. Είναι χαρακτηριστικό πως στο οργανόγραμμα της ΕΛ.ΑΣ, στην περιοχή υπηρετούν 1.500 άτομα, πρακτικά είναι μόλις 1.200, ενώ η πραγματική δύναμη των αστυνομικών τμημάτων φτάνει τα 700 άτομα. Αιτία δεν είναι άλλη από τις αποσπάσεις αστυνομικών σε άλλες υπηρεσίες, στα vip ακόμη και στην επαρχία. Από τους 700 που καλούνται να αντιμετωπίσουν το έγκλημα, οι 200 καθημερινά πραγματοποιούν φυλάξεις στόχων, όπως είναι πολιτικά πρόσωπα, άτομα του επιχειρηματικού κόσμου, υπουργεία, πρεσβείες, ακόμη και πρυτάνεις πανεπιστημίων. Ενδεικτικό του προβλήματος επίσης, αποτελεί το γεγονός πως για την κάλυψη των αναγκών όλης της Β/Α Αττικής, που ξεκινάει από την Φιλοθέη και φτάνει έως τον…Ωρωπό, μόλις 3 περιπολικά βρίσκονται σε περιπολία ανά 8ωρο. Μοναδική ουσιαστική παρουσία στην περιοχή έως τα μεσάνυχτα, οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Στις περιοχές δε του Καπανδριτίου και του Αυλώνα, δεν πραγματοποιούνται βραδινές περιπολίες καθώς το ένα όχημα βρίσκεται έξω από τις φυλακές στον Αυλώνα, ενώ το πλήρωμα περιπολικού που καλύπτει τις ανάγκες του Καπανδριτίου, έχει επιφορτιστεί με την φύλαξη των αποθηκών που φυλάσσονται τα εμβόλια για τον κορονοϊο.
Τα κενά στα τμήματα
Με αυτά τα δεδομένα διαπιστώνει κανείς, πως τα αστυνομικά τμήματα των περιοχών της Β/Α Αττικής, στελεχώνονται οριακά για να βγαίνουν οι υπηρεσίες με τους αστυνομικούς να πασχίζουν να βρεθούν στο πλευρό των πολιτών όποτε οι ανάγκες το απαιτήσουν, γρήγορα και αποτελεσματικά. Στο αστυνομικό τμήμα του Ωρωπού ενδεικτικά, η οργανική δύναμη προβλέπει 59 άτομα, πρακτικά όμως υπάρχουν 39 αστυνομικοί. Στην Παλλήνη υπηρετούν 23 αντί 56, στα Βριλήσσια 19, αντί 39 και στο αστυνομικό τμήμα Νέας Ιωνίας, μόλις 20 αστυνομικοί αντί για 60!
Καλπάζει η «βαριά» εγκληματικότητα στη Βορειοανατολική Αττική
Στην βορειοανατολική Αττική, η εγκληματικότητα σύμφωνα με κατοίκους των περιοχών, αλλά και έμπειρους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ, «καλπάζει». Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα η εισβολή στο σπίτι της άτυχης Καρολάϊν στα Γλυκά Νερά που βρήκε φρικτό θάνατο δίπλα στο μόλις 11 μηνών κοριτσάκι της. Οι λόγοι είναι απλοί, όπως τονίζει ο πρόεδρος της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων, κύριος Κώστας Τσουμάνης, «Πρέπει να αντιληφθείτε πως η βορειοανατολική Αττική είναι ένας μεγάλος τομέας με πολλές απομακρυσμένες και αραιοκατοικημένες περιοχές. Αυτό το γνωρίζουν οι κακοποιοί και για αυτό άλλωστε επιλέγουν περιοχές όπως ο Αυλώνας, ο Ωρωπός, το Καπανδρίτι, τα Γλυκά Νερά, Ραφήνα, το Πικέρμι και η Αρτέμιδα. Οι κακοποιοί που είναι σπείρες αλλοδαπών ή Ρομά φροντίζουν να «χτυπούν « σε αυτές τις περιοχές γιατί ξέρουν πως η άφιξη της αστυνομίας δεν θα είναι το ίδιο άμεση όπως αν χτυπήσουν στην Φιλοθέη ή τη Νέα Φιλαδέλφεια. Παράλληλα, έχει διαπιστωθεί πως πολλές εγκληματικές ομάδες έχουν ως βάση, την Δυτική Αττική και δια μέσου της Αττικής οδού και εν συνεχεία της Εθνικής Αθηνών – Λαμίας μπορούν να προσεγγίσουν άμεσα τις περιοχές στην Β/Α Αττική». Παράλληλα ο κύριος Τσουμάνης τονίζει πως, «Το αίτημα μας επαρκή στελέχωση των τμημάτων στις περιοχές το έχουμε γνωστοποιήσει σε όλους όλα τα στελέχη της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας, όχι μόνο τώρα, εδώ και χρόνια. Είναι διαχρονικό και πάγιο αίτημα θα έλεγα. Θέλω να πιστεύω πως κάποια στιγμή θα εισακουστούμε, ώστε οι πολίτες να αισθάνονται πιο ασφαλείς και εμείς να μπορούμε να είμαστε όπου μας ζητηθεί χωρίς καθυστερήσεις και χρονοτριβή». Οι κάτοικοι των περιοχών της Β/Α Αττικής ζητούν από την πολιτεία ουσιαστική προστασία και εμφανή αστυνομική παρουσία προκειμένου να μην θρηνήσει ποτέ ξανά η χώρα άλλη Καρολάιν.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες