Στο «κόκκινο» η εγκληματικότητα στο Χαλκειό Χίου – Κραυγή αγωνίας των κατοίκων στο φακό του L&O

Στα όρια των αντοχών τους έχουν φτάσει οι κάτοικοι στο χωριό Χαλκειός στη Χίο λόγω της αύξησης της παραβατικότητας που καταγράφεται στην περιοχή τους, ως αποτέλεσμα όπως καταγγέλλουν της αύξησης των μεταναστευτικών ροών και της παρουσίας του κέντρου ταυτοποίησης μεταναστών στο χώρο της ΒΙ.ΑΛ.
Όπως δηλώνουν στο φακό του «Law And Order» που πραγματοποίησε οδοιπορικό στο νησί , η κατάσταση έχε ξεφύγει από κάθε έλεγχο, καθώς αισθάνονται πλέον απροστάτευτοι. Είναι χαρακτηριστικό, όπως λένε πως μερίδα μεταναστών κλέβει από άγουρα λεμόνια μέχρι ζώα.
Επίσης έχει διαπιστωθεί η έκνομη δράση ομάδας νεαρών μεταναστών που μπαίνουν σε αυλές σπιτιών και αφαιρούν από αντικείμενα έως λεμόνια και πορτοκάλια που παράγουν οι αγρότες.
Όπως δηλώνουν στο «Law And Order» αναγκάζονται πλέον να κλειδώνουν τις πόρτες από τις αυλές του και να παρακολουθούν τα εγγόνια τους μην τυχόν και κάποιος μπει στα σπίτια τους.
Οι κάτοικοι βάλουν ευθέως κατά της αστυνομικής διεύθυνσης του νησιού για πλημμελή εκτέλεση των καθηκόντων της, υποστηρίζοντας πως δεν υπάρχουν οι απαιτούμενες περιπολίες προκειμένου να αισθάνονται ασφαλείς.
Πλέον στο Χαλκειό των 500 κατοίκων και των 4.500 μεταναστών που διαμένουν στο κέντρο ταυτοποίησης υπάρχει ανασφάλεια και φόβος και ζητούν την παρέμβαση της πολιτείας προκειμένου να δώσει λύσεις.

Tags

Μοιραστείτε το:

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες