Στο Παρίσι ο Ν. Δένδιας- Μετέχει στο Υπουργικό Φόρουμ της ΕΕ για τη συνεργασία στον Ινδοειρηνικό

Στο Παρίσι μεταβαίνει σήμερα Τρίτη 22 Φεβρουαρίου, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, προκειμένου να συμμετάσχει στο Υπουργικό Φόρουμ για τη Συνεργασία στον Ινδο-Ειρηνικό, που διοργανώνεται από τη γαλλική προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ.
Ο υπουργός Εξωτερικών, μετά τη συμμετοχή του στην έκτακτη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ με θέμα τις εξελίξεις στην ουκρανική κρίση και την ενεργειακή εξασφάλιση της χώρας σε κάθε πιθανό σενάριο, θα μεταβεί στη γαλλική πρωτεύουσα, προκειμένου να λάβει μέρος στις εργασίες του Φόρουμ για την ενίσχυση της συνεργασίας και της εταιρικής σχέσης της ΕΕ με τις χώρες του Ινδοειρηνικού, στη βάση της πολυμερούς διπλωματίας και του σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας.
Οι συμμετέχοντες υπουργοί θα συζητήσουν, για πρώτη φορά σε ένα τέτοιο σχήμα, πρωτοβουλίες και προγράμματα προκειμένου να δοθεί περαιτέρω ώθηση στην εταιρική σχέση μεταξύ της ΕΕ και του Ινδο-Ειρηνικού.
Mετά από την εναρκτήρια συνεδρία θα πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα τρεις στρογγυλές τράπεζες με θέματα συζήτησης α) ασφάλεια και άμυνα, β) διασυνδεσιμότητα και ψηφιακή πολιτική, και γ) παγκόσμια ζητήματα. O Έλληνας υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει στη στρογγυλή τράπεζα με αντικείμενο την ασφάλεια και άμυνα.
Στο περιθώριο της διάσκεψης, ο κ. Δένδιας αναμένεται να έχει κατ’ ιδίαν συναντήσεις με ομόλογούς του από την περιοχή του Ινδο-Ειρηνικού. Ειδικότερα, με τη Nanai Mahuta (Νέα Ζηλανδία), τη Retno Marsudi (Ινδονησία), τον Chung Eui-yong (Δημοκρατία της Κορέας), τον Dr. Jaishankar (Ινδία), τον Teodoro Locsin (Φιλιππίνες) και τον Vivian Balakrishnan (Σιγκαπούρη).

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες