Στο Πρωτοδικείο ο Τσιάρας για την παρουσίαση του νέου συστήματος ηχογράφησης ποινικής δίκης

Στο Πρωτοδικείο Αθηνών αναμένεται να επισκεφθεί σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, προκειμένου να παραστεί στη παρουσίαση του νέου συστήματος ηχογράφησης –αποηχογράφησης της διαδικασίας της ποινικής δίκης, το οποίο τίθεται για πρώτη φορά σε εφαρμογή.
Σύμφωνα με πληροφορίες τον κ. Τσιάρα θα υποδεχθεί η Πρόεδρος της Τριμελούς Διοίκησης του Πρωτοδικείου Αθηνών κ. Σοφία Φούρλαρη ενώ στην παρουσίαση θα συμμετάσχει και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης του Έργου, Πρόεδρος Εφετών κ. Γιώργος Παπαγεωργίου.
Εν τω μεταξύ, το θέμα του συστήματος ηχογράφησης –αποηχογράφησης είναι ένα από τα ζητήματα που τέθηκαν κατά την τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας (ΔΣΑ). Όπως αναφέρει ο ΔΣΑ για το θέμα αυτό «έχει παρατηρηθεί ότι σε πλείονες περιπτώσεις δεν τηρείται η δικονομική νομιμότητα από ποινικές συνθέσεις του Πλημμελειοδικείου Αθηνών με αποτέλεσμα τα πρακτικά να εξακολουθούν να τηρούνται χειρόγραφα και κατ’ ανάγκη συνοπτικά, ή να διακόπτεται η ηχογράφηση κατά την εξέλιξη της δίκης ή ακόμη και να τηρούνται χειρόγραφα και ηχογραφημένα πρακτικά κατά την αυτή συνεδρίαση».
Όπως σημειώνει ο ΔΣΑ «επειδή η νέα διαδικασία τήρησης των πρακτικών, θα επιτρέψει την αποτύπωση της ποινικής δίκης με ακρίβεια, θα ελαχιστοποιήσει τις αμφισβητήσεις των μαρτυρικών καταθέσεων, θα διευκολύνει ουσιωδώς το έργο των συνηγόρων και θα επιταχύνει την καθαρογραφή των αποφάσεων, το ΔΣ του ΔΣΑ ζητεί την άμεση και πλήρη εφαρμογή του συστήματος τήρησης πρακτικών των ποινικών δικαστηρίων με την ηχογράφηση και αποηχογράφηση της διαδικασίας».

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες