Στο ΣτΕ κάτοικοι της Ν. Σμύρνης: Ζητούν την κατάργηση πάρκου αναψυχής σκύλων που κατασκεύασε ο Δήμος

Την κατάργηση πάρκου αναψυχής σκύλων που κατασκεύασε ο Δήμος Νέας Σμύρνης ζητούν 19 κάτοικοι της συγκεκριμένης περιοχής με προσφυγή που κατέθεσαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ).
Το πάρκο λειτουργεί μέσα σε ελεύθερο χώρο πρασίνου της πλατείας Δεξαμενής, σε έκταση 1.130 τ.μ., δίπλα σε σχολικό συγκρότημα και δημοτικό κολυμβητήριο. Σκοπός είναι μέσα σε αυτόν τον χώρο, που θα είναι περιφραγμένος, να μπορούν τα σκυλιά να γυμναστούν, να τρέξουν ελεύθερα χωρίς να εμποδίζουν ή να εμποδίζονται.
Ωστόσο, όπως αναφέρουν στην προσφυγή που κατέθεσαν στο ΣτΕ οι κάτοικοι της περιοχής η υπηρεσία δόμησης Ελληνικού – Αργυρούπολης έχει διατάξει τη σφράγισή του πάρκου, η οποία μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει. Η σφράγιση διατάχθηκε λόγω παραβίασης της πολεοδομικής νομοθεσίας, καθώς δεν προβλέπεται στο συγκεκριμένο οικοδομικό τετράγωνο η χρήση πάρκου σκύλων.
Ακόμη οι προσφεύγοντες αναφέρουν πως στο οικοδομικό τετράγωνο που είναι το πάρκο λειτουργούν δυο Γυμνάσια, ένα Λύκειο, ένα δημοτικό κολυμβητήριο και πρόκειται να ανεγερθεί κλειστό γυμναστήριο 3.500 θέσεων. Επίσης, υποστηρίζουν ότι για την κατασκευή του επίμαχου πάρκου δεν υπάρχει περιβαλλοντική μελέτη ενώ ο χώρος έχει δηλωθεί ως χώρος αστικού πρασίνου περιοίκων, δηλαδή ως χώρος καταφυγής των κατοίκων σε περίπτωση σεισμού ή άλλου έκτακτου περιστατικού.
Τέλος, επισημαίνουν πως από τα γαβγίσματα των σκύλων η περιοχή έχει πλέον υψηλή ηχορύπανση και ότι με τη λειτουργία του πάρκου επέρχεται επιδείνωση των όρων διαβίωσης και υποβάθμισης του φυσικού περιβάλλοντος.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες