Συναντήσεις Γ. Αγγελοπούλου με τους προέδρους των Ανωτάτων Δικαστηρίων

Για το έργο αλλά και τις δράσεις που προετοιμάζονται για την επέτειο των 200 χρόνων μετά την Επανάσταση, ενημέρωσε σήμερα την ηγεσία των ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας, η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγγελοπούλου-Δασκαλάκη. H ενημέρωση της ηγεσίας των ανωτάτων δικαστηρίων έγινε στο πλαίσιο των θεσμικών επαφών που πραγματοποιεί η Επιτροπή. Κατά τις συναντήσεις τέθηκαν μάλιστα επί τάπητος τρόποι συμμετοχής των δικαστικών στις εκδηλώσεις της επετείου.
Συγκεκριμένα, η κυρία Αγγελοπούλου επισκέφθηκε με την πρόεδρο και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αγγελική Αλειφεροπούλου και Βασίλειο Πλιώτα, αντίστοιχα, την πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Μαίρη Σαρπ και τον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννη Σαρμά.
Μάλιστα, κατά την επίσκεψη της κυρίας Αγγελοπούλου στο Ελεγκτικό Συνέδριο, συζητήθηκε το ζήτημα της δράσης που έχει προαναγγείλει το Ανώτατο Δημοσιονομικό Δικαστήριο, με αφορμή την επέτειο, και τις δυνατότητες συνεργασίας που υπάρχουν. Η δράση αφορά την εκπόνηση μελετών υπό τον γενικό τίτλο «Το Ελεγκτικό Συνέδριο, δημιούργημα της Επανάστασης του 1821».
Σε δήλωσή της η κυρία Αγγελοπούλου ανέφερε τα εξής:
«Η ανταπόκριση των Ελλήνων στο κάλεσμα για συνδιαμόρφωση του προγράμματος της επετείου είναι εντυπωσιακή. «Η Δικαιοσύνη της χώρας διαδραμάτισε στα 200 χρόνια της σύγχρονης ιστορίας μας έναν κομβικό ρόλο. Αποτέλεσε τον θεματοφύλακα του κράτους δικαίου και τον εγγυητή της κοινωνικής ειρήνης και συνοχής. Στάθηκε δίπλα στον πολίτη, προστατεύοντας τα δικαιώματά του. Ήλεγξε τις πράξεις της διοίκησης, αποτρέποντας καταχρήσεις κρατικής εξουσίας. Υπερασπίστηκε τα συμφέροντα του Ελληνικού Δημοσίου. Συνέβαλε στην υπέρβαση κακοδαιμονιών και στην αποκατάσταση αδικιών».

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

103 Απαντήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες