Συνάντηση Χρυσοχοϊδη με υπ. Εσωτερικών της Βουλγαρίας για τις μεταναστευτικές ροές

Με τον υπουργό Εσωτερικών της Βουλγαρίας, Hristo Terziyski, συναντήθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η αντιμετώπιση των παράνομων μεταναστευτικών ροών, ο χειρισμός της πανδημίας στα σύνορα και η καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος.
Οι δύο υπουργοί συμφώνησαν στην επέκταση της συνεργασίας στον τομέα των συνόρων, με επιπλέον κοινές περιπολίες και ενισχύοντας τις αστυνομικές δυνάμεις με νέα στελέχη.
Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης τόνισε ότι «τις τελευταίες δεκαετίες, οι δύο χώρες έχουν αναπτύξει πολύ εποικοδομητική σχέση, εδραιώνοντας σταθερότητα στην περιοχή των Βαλκανίων, κάτι που πρέπει να συνεχιστεί προκειμένου να διαφυλαχθεί η ασφάλεια και η ειρήνη στα σύνορα των δύο χωρών, τα οποία αποτελούν και σύνορα της Ευρώπης».
Παράλληλα επεσήμανε πως «το 2021 θα προστεθούν 1.000 νέοι αστυνομικοί στον Έβρο και στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης, ενώ τόνισε τη σημασία του νέου φράχτη και του εξελιγμένου συστήματος ηλεκτρονικής παρακολούθησης».
Από την πλευρά του, ο Βούλγαρος αξιωματούχος σημείωσε πως «η συνεργασία των δύο χωρών βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο, ενώ η χώρα του προτίθεται να συμβάλει περαιτέρω στους ελέγχους των συνόρων και να συνεχίσει τις κοινές περιπολίες με Έλληνες αστυνομικούς και κλιμάκια της Frontex, κάτι που ήδη έχει αποφέρει θετικά αποτελέσματα κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020».

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες