Συρίγος για Πανελλήνιες: Είναι μια γιορτή αξιοκρατίας και ακεραιότητας

Με ανάρτησή του ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος θέλησε να εμψυχώσει μαθητές, γονείς και καθηγητές με αφορμή την έναρξη των Πανελληνίων Εξετάσεων. Ο κ. Συρίγος αναφέρθηκε και στη δική του αγωνία ως εξεταζόμενου, ενώ τόνισε ότι όλοι οι υποψήφιοι συμμετέχουν σε ένα αξιοκρατικό και αδιάβλητο σύστημα εξετάσεων.
Η ανάρτηση του κ. Συρίγου:
Αύριο αρχίζουν οι πανελλαδικές εξετάσεις. Ακόμη θυμάμαι με δέος εκείνες τις ημέρες. Φαινομενική ψυχραιμία, ένταση, σφιγμένα χείλη, ένα ρομπότ που έπρεπε να απομνημονεύσει εκατοντάδες σελίδες.
Έπρεπε να περάσουν αρκετά χρόνια για να καταλάβω ότι οι πανελλαδικές ήταν απλώς μία μάχη ανάμεσα σε πολλές άλλες.
Ήταν «απλώς» η πρώτη μεγάλη μάχη.
Τότε διαμαρτυρόμουν για τον αυστηρό χαρακτήρα των εξετάσεων. Τώρα γνωρίζω ότι σε μία χώρα που δεν διακρίνεται για το αδιάβλητο των θεσμών της, οι πανελλαδικές εξετάσεις αποτελούν για την ελληνική κοινωνία μία γιορτή αξιοκρατίας και ακεραιότητας. Κανένας δεν θα περάσει στο πανεπιστήμιο επειδή οι γονείς έχουν λεφτά ή γνωρίζουν «κάποιον»…Για αυτό να είναι σίγουροι οι εξεταζόμενοι!
Στα παιδιά που διαγωνίζονται -και δεν είναι πλέον «παιδιά» αλλά νέοι πολίτες- εύχομαι καλή δύναμη στην πρώτη μεγάλη δοκιμασία. Μακάρι να πάνε καλά. Αλλά και να μη γράψουν καλά να θυμούνται: επτά φορές κι αν πέσεις, οκτώ φορές να σηκωθείς!
Η ζωή είναι γεμάτη εκπλήξεις και ανατροπές.
Στους γονείς εύχομαι ψυχραιμία!
Στους καθηγητές να κυοφορούν και να γεννούν γνώση!
Ο άνθρωπος δεν είναι οι κατακτήσεις του. Είναι το ήθος του!

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες