Συρίγος: H Τουρκία έχει παρουσία στη Γάζα μέσω μυστικών υπηρεσιών, δεν είναι τυχαίες οι κινήσεις των Ισραηλινών

Ο καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος μιλώντας στο Σκάϊ υποστήριξε ότι η Τουρκία έχει παρουσία στη Λωρίδα της Γάζας μέσω μυστικών υπηρεσιών και ότι δεν είναι τυχαίες οι κινήσεις των Ισραηλινών. Για τον λόγο αυτό μάλιστα έχουν βομβαρδιστεί δύο κτίρια τουρκικών οργανώσεων που βρίσκονται μέσα στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς οι Ισραηλινοί έχουν υποψίες ότι αυτές οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις παίζουν άλλο ρόλο.
Αναλυτικά τι είπε ο υφυπουργός Παιδείας:
«Από τα δώδεκα τελευταία ανακοινωθέντα που έχει βγάλει τις δέκα τελευταίες ημέρες το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, τα πέντε αφορούν στο Ισραήλ και είναι εξαιρετικά επιθετικά. Η Τουρκία ρητορικά τουλάχιστον είναι εξαιρετικά επιθετική, εξαιρετικά προκλητική.
Εδώ και αρκετά χρόνια οι Τούρκοι με την οικονομική βοήθεια του Κατάρ βοηθούν και στηρίζουν το Κίνημα των Αδελφών Μουσουλμάνων στην Αίγυπτο. Η Χαμάς που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας είναι το παλαιστινιακό παρακλάδι των Αδελφών Μουσουλμάνων.
Τουρκικές μυστικές υπηρεσίες ή ύποπτοι κατά τους Ισραηλινούς βρίσκονται μέσα στη Λωρίδα της Γάζας στην Παλαιστίνη και δεν ξέρουμε τον ρόλο τους.
Δεν είναι τυχαίο ότι έχουν βομβαρδιστεί δύο κτίρια οργανώσεων τουρκικών που βρίσκονται μέσα στη Λωρίδα της Γάζας. Το πρώτο μάλιστα ήταν από τα πρώτα κτίρια που χτυπήθηκαν την πρώτη ή δεύτερη ημέρα των βομβαρδισμών. Αυτό σημαίνει ότι οι Ισραηλινοί έχουν υποψίες ότι αυτές οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις παίζουν άλλο ρόλο.
Το είδαμε και το 2011 με το Mavi Marmara, το πλοίο το οποίο καθοδηγούσε μία οργάνωση που ελεγχόταν από τις Τουρκικές μυστικές υπηρεσίες. Η Τουρκία είναι μία χώρα που παίζει με τις μυστικές υπηρεσίες και έχει παρουσία σίγουρα στη Λωρίδα της Γάζας.
Δεν είναι τυχαίες οι κινήσεις των Ισραηλινών».

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες