Συγκλονίζει μαρτυρία κακοποιημένης γυναίκας από την Κρήτη: «Με χτυπούσε με το νεογέννητο στην αγκαλιά»

Συγκλονίζει η μαρτυρία μίας γυναίκας που τώρα ζει στην Κρήτη, ενώ παλαιότερα είχε πέσει θύμα κακοποίησης από τον άντρα της.

Η γυναίκα παρά τις δυσκολίες κατάφερε να ξεφύγει και ζει εδώ και 2,5 χρόνια μόνη με τα τέσσερα παιδιά της στην Κρήτη.

Όπως περιγράφει ο άντρας της, την χτυπούσε ακόμη και όταν είχε το νεογέννητο στην αγκαλιά της και επέστρεφαν από το μαιευτήριο στο σπίτι της και στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου καθόταν το άλλο παιδί της. Σε άλλο σημείο της μαρτυρίας της, αναφέρει με τρεμάμενη φωνή ότι στο σπίτι υπήρχε ειδικό δωμάτιο όπου «γίνονταν κάποια περιστατικά για να μην βλέπουν τα παιδιά».

«Φύγαμε από το νοσοκομείο που είχα γεννήσει. Με χτυπούσε σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής, με το νεογέννητο στην αγκαλιά και το άλλο παιδί στο πίσω κάθισμα. Η άποψή του ήταν ότι αν δεν τον ακούνε τα παιδιά “Κοιτάξτε τι θα πάθετε. Αυτό που με κρατούσε ήταν το τι θα πει ο κόσμος. Σκέφτεσαι αν θα φύγω και συνεχίσω να ζω στο ίδιο μέρος, θα τη βγάλω καθαρή; Θα ζήσω; Τα παιδιά μου τι θα γίνουν; Μου είχαν πει τότε, το μεγαλύτερο έγκλημα είναι να έχεις τα παιδιά σου σε αυτό το περιβάλλον. Αυτό να σκέφτεστε”», περιγράφει.

Το podcast με την μαρτυρία της γυναίκας θα παρουσιαστεί σε εκδήλωση του δήμου Θεσσαλονίκης, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

Η συγκεκριμένη μαρτυρία κατατέθηκε στη συγγραφέα και ιδρυτικό μέλος του Κινήματος Strong me, Νατάσα Καραμανλή και θα παρουσιαστεί στην αποψινή εκδήλωση του δήμου Θεσσαλονίκης για την βία κατά των γυναικών, στο Θέατρο Άνετον.

Το Strong me αποτελεί κίνημα για την πρόληψη και την καταπολέμηση της έμφυλης βίας, με ιδρύτρια την καλλιτέχνη Ασπασία Θεοφίλου. Μάλιστα, το Strong me δημοσίευσε σήμερα το νέο του σποτ, με πρωταγωνίστριες την ηθοποιό Χριστίνα Χειλά Φαμέλη και μια Ιρανή ακτιβίστρια.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες