Search
Close this search box.

Συνάντηση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιανατολικής Αττικής με τη Διοίκηση της Γ.Α.Δ.Α. και της Δ.Α.Α.

Συνάντηση με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής Υποστράτηγο κ. Εμμανουήλ Δουρβετάκη, τον Β’ Βοηθό Ταξίαρχο κ. Γεώργιο Μιχαηλίδη και τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, Ταξίαρχο κ. Δημήτριο Δάβαλο πραγματοποίησαν την Τετάρτη 1 Ιουνίου ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής Γιώργος  Καλλιακμάνης, ο Α’ Αντιπρόεδρος Ηλίας Βρέντας, ο Β’ Αντιπρόεδρος και ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Ιωάννης Παναγιώτης Τυπάλδος, ο Γενικός Γραμματέας Νίκος Κορομηλάς και οι Αντιπρόσωποι στην Π.Ο.ΑΣ.Υ. Ευάγγελος Μπούζας, Πέτρος Θεοδώρου και ο Ιωάννης Τερζάκης.

1 συναντηση γαδα δαα 10 06 2022

Αναλυτικά η ενημέρωση

Την Τετάρτη 01/06/2022, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής Γιώργος ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ, ο Α’ Αντιπρόεδρος Ηλίας ΒΡEΝΤΑΣ, ο Β’ Αντιπρόεδρος και ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Ιωάννης Παναγιώτης ΤΥΠΑΛΔΟΣ, ο Γενικός Γραμματέας Νίκος ΚΟΡΟΜΗΛΑΣ και οι Αντιπρόσωποι στην Π.Ο.ΑΣ.Υ. Ευάγγελος ΜΠΟΥΖΑΣ, Πέτρος ΘΕΟΔΩΡΟΥ και Ιωάννης ΤΕΡΖΑΚΗΣ, επισκέφθηκαν τoν Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής Υποστράτηγο κ. Εμμανουήλ ΔΟΥΡΒΕΤΑΚΗ, με τον Β’ Βοηθό Ταξίαρχο κ. Γεώργιο ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ και τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, Ταξίαρχο κ. Δημήτριο ΔΑΒΑΛΟ, για ζητήματα που αφορούν τους Αστυνομικούς που υπηρετούν στη Νοτιοανατολική Αττική.

Αρχικά, στον Γ.Α.Δ.Α., έγινε ιδιαίτερη αναφορά για το μείζον πρόβλημα της υποστελέχωσης των Υπηρεσιών της Νοτιοανατολικής Αττικής (Τμήματα Τάξης, Ασφαλείας, Τροχαίας, Αλλοδαπών, κ.λπ), ζητώντας να παρθούν άμεσα μέτρα ενίσχυσης αυτών.
Η κατάσταση που επικρατεί στις εν λόγω Υπηρεσίες γίνεται ακόμα χειρότερη, εξαιτίας των Διαταγών προς ενίσχυση άλλων Διευθύνσεων εκτός Νοτιοανατολικής Αττικής (π.χ. Διεύθυνση Μεταγωγών και Δικαστηρίων).

Σχεδόν καθημερινά, οι Διοικητές των «αποδεκατισμένων» Τμημάτων, καλούνται να διαθέσουν το προσωπικό τους προκειμένου να ενισχυθούν άλλες Υπηρεσίες, ενώ στις δικές τους «με το ζόρι βγαίνει» Αξιωματικός Υπηρεσίας και Σκοπός.

Επιπροσθέτως, τέθηκε το ζήτημα της διάθεσης υπηρεσιακού οχήματος, το οποίο θα χρησιμοποιείται ειδικά από τους συναδέλφους μας που υπηρετούν σε απομακρυσμένες από το κέντρο της Αθήνας περιοχές και διατίθενται σε μέτρα ενίσχυσης πολλά χιλιόμετρα μακριά από την έδρα της Υπηρεσίας τους, δεδομένου ότι αυτή τη στιγμή οι συνάδελφοι καλούνται να μεταβούν με ιδία μέσα, ενώ η τιμή της βενζίνης είναι «απαγορευτική».

Ειδικότερα, ο Υποστράτηγος κ. Εμμανουήλ ΔΟΥΡΒΕΤΑΚΗΣ, μας διαβεβαίωσε ότι σύντομα θα σταματήσει η ενίσχυση του ΔΙ.ΜΕ.Δ.Α. από Αστυνομικούς των Τμημάτων Ασφαλείας, διότι αντιλαμβάνεται πως αυτό δημιουργεί περαιτέρω δυσχέρειες στη λειτουργία τους.

Επίσης, πρέπει να γίνει το ταχύτερο δυνατό ένας επανέλεγχος του συνόλου των στόχων (επισήμων, πολιτικών, δικαστικών, κ.λπ.), ώστε οι αστυνομικοί να μη βρίσκονται ακινητοποιημένοι, φυλάσσοντας κάποια άτομα, που ίσως δεν δικαιολογούν σε καμία περίπτωση πλέον τη φύλαξή τους. Έτσι, θα εξοικονομηθούν ακόμα περισσότερες Δυνάμεις.

Από πλευράς Ένωσης, προτάθηκε στον κ. Γενικό η τοποθέτηση μιας αντλίας καυσίμων πετρελαίου στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Μαρκοπούλου, προκειμένου όλα τα υπηρεσιακά οχήματα που κινούνται στα Μεσόγεια να μπορούν να εφοδιάζονται εκεί και να μην χρειάζεται να μεταβαίνουν στο Γουδί, καθώς καλούνται να διανύσουν πολλά χιλιόμετρα, με αποτέλεσμα να καταναλώνεται άσκοπα μεγάλη ποσότητα καύσιμου.

Τέλος, επισημάνθηκε για ακόμα μία φορά, η ανάγκη άμεσης ενίσχυσης της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, δεδομένου πως τον περασμένο Μάιο (όντας ο πρώτος μήνας της φετινής τουριστικής περιόδου), σημειώθηκε ρεκόρ κίνησης σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, με τα προβλήματα όμως να γίνονται αισθητά. Δεκάδες τουρίστες ανέμεναν στον έλεγχο, δημιουργώντας τεράστιες ουρές αναμονής. Θα ήταν ευχής έργον να μη συμβεί κάτι παρόμοιο στη διάρκεια της «high season» περιόδου του καλοκαιριού, με ορατό κίνδυνο να εκτεθεί ανεπανόρθωτα η εικόνα της Χώρα μας διεθνώς.

Στη συνέχεια, στον Δ.Α.Α., τονίσθηκε συγκεκριμένα το πρόβλημα της μεγάλης έλλειψης προσωπικού που αντιμετωπίζουν τα Τμήματα Ασφαλείας στην Υ.Α.Ν/Α.Α., όπου σε ορισμένες περιπτώσεις η πραγματική Δύναμη δεν αντιστοιχεί ούτε στο μισό της προβλεπόμενης Οργανικής.

Το πρόβλημα αυτό «γιγαντώνεται» από τις Διαταγές για ενίσχυση άλλων Διευθύνσεων εκτός εδαφικής αρμοδιότητάς Νοτιοανατολικής Αττικής. Είναι αυτονόητο πως όταν τα ήδη υποστελεχωμένα Τμήματα Ασφαλείας, ενισχύουν άλλες Διευθύνσεις, το λίγο εναπομείναν προσωπικό οδηγείται σε εργασιακή εξουθένωση.
Επίσης, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα καλούνται οι συνάδελφοι της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής να εκτελέσουν μεταγωγές ένστολοι.

Κατόπιν τούτων, ζητήθηκε από τον κ. Ταξίαρχο κ. Δημήτριο ΔΑΒΑΛΟ, να επαναξιολογηθούν τα μέτρα που διατάσσονται. Ειδικά, όσον αφορά τους θερινούς μήνες, ως γνωστόν οι περιοχές της Νοτιοανατολικής Αττικής «πλημμυρίζουν» από κόσμο, με συνέπεια ο φόρτος εργασίας να αυξάνεται κατακόρυφα. Το συγκεκριμένο διάστημα θα έπρεπε να γίνει λόγος για ενίσχυση της Νοτιοανατολικής, αντί να έχουμε εκροές Δυνάμεων.

Κλείνοντας, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής Υποστράτηγος κ. Εμμανουήλ ΔΟΥΡΒΕΤΑΚΗΣ, ο Β’ Βοηθός Ταξίαρχος κ. Γεώργιος ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, Ταξίαρχος κ. Δημήτριος ΔΑΒΑΛΟΣ, καθ’ όλη τη διάρκεια των συζητήσεων επέδειξαν πραγματικό ενδιαφέρον για την εξεύρεση λύσεων στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Αστυνομικοί που υπηρετούν στη Νοτιοανατολική Αττική.

Η Ένωσή μας θα συνεχίσει τις συναντήσεις, δίνοντας το «παρών», μεταφέροντας στους αρμόδιους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοί μας, με σκοπό να βελτιωθεί η υπηρεσιακή τους καθημερινότητα.

 

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες