Συνάντηση Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη με την Υφυπουργό Ναυτιλίας της Κύπρου

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικά φιλικό κλίμα ως απόρροια των μακροχρόνιων φιλικών δεσμών των δύο χωρών στον Ναυτιλιακό τομέα.
Οι δύο Υπουργοί επιβεβαίωσαν τη σημασία της Ναυτιλίας για τις οικονομίες και τις κοινωνίες των δύο χωρών και την κοινή προσέγγισή τους σε όλα τα επίκαιρα ζητήματα που απασχολούν τη Ναυτιλία στον IMO και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Τέθηκαν τα επίκαιρα θέματα της περιβαλλοντικής νομοθεσίας, που αφορούν την περιεκτικότητα σε θείο και την ασφάλεια των ναυτιλιακών καυσίμων αλλά και τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου από τα πλοία, ενόψει των επικείμενων συζητήσεων στον IMO και την ΕΕ. Οι δύο υπουργοί συμφώνησαν να παρακολουθούν από κοινού τις εξελίξεις με στόχο την εφαρμογή υφιστάμενων και μελλοντικών μέτρων με τον πλέον λειτουργικό τρόπο για τη ναυτιλία. Ο κ. Πλακιωτάκης ενημέρωσε την Κύπρια ομόλογό του για τις ελληνικές πρωτοβουλίες στα παραπάνω θέματα και συγκεκριμένα την επικείμενη ανάληψη μέτρων που θα διασφαλίζουν τη συμμόρφωση των προμηθευτών καυσίμων με τις διεθνείς απαιτήσεις ασφαλείας, αλλά και την υποβολή συγκεκριμένης πρότασης στον IMO για τη μείωση εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.
Παράλληλα, η Κύπρια Υφυπουργός ενημέρωσε τον κ. Πλακιωτάκη για τις προσπάθειες αναβίωσης της ακτοπλοϊκής σύνδεσης μεταξύ των δύο χωρών και συμφώνησαν την από κοινού συνεργασία για την ευόδωσή της.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες