Τα κλεμμένα όπλα της Λέρου, η αποτυχία εξιχνίασης και η έρευνα που «βάλτωσε»

Ανεξιχνίαστη παραμένει μέχρι και σήμερα, 15 ολόκληρους μήνες μετά, η κλοπή οπλισμού από στρατόπεδο στη Λέρο.
Οι άγνωστοι είχαν καταφέρει να αφαιρέσουν δύο αντιαρματικά, δύο νάρκες, 22 χειροβομβίδες, σφαίρες και φυτίλι βραδείας καύσεως που φυλάσσονταν στις αποθήκες των ΟΥΚ.
Η υπόθεση όταν έγινε γνωστή είχε προκαλέσει σάλο, με διαρροές από την ΕΥΠ να κάνουν λόγο για «ταυτοποίηση» τριών ατόμων που εμπλέκονταν στην υπόθεση. Κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. είχε μεταβεί στο νησί, προκειμένου να συμμετάσχει στις έρευνες.
Από εκείνο το πρωινό της 9ης Σεπτεμβρίου του 2019 ουδεμία ουσιαστική εξέλιξη υπήρξε. Κανείς από τους δράστες δεν εντοπίστηκε, σε κανέναν δεν ασκήθηκαν διώξεις.
Όπως όλα τα… θαύματα, έτσι κι αυτό διήρκεσε τρεις μέρες και έκτοτε ουδείς ασχολήθηκε πραγματικά προκειμένου να γίνουν γνωστές οι συνθήκες για την κλοπή του οπλισμού.
Δεν υπήρξε ούτε μια αξιόπιστη απάντηση στο ερώτημα πώς κατάφεραν οι κλέφτες να μπουν στο εσωτερικό της ναυτικής βάσης της Λέρου που προστατεύεται με διπλές πόρτες ασφαλείας που ανοίγουν με ειδικό ηλεκτρονικό συνδυασμό και αφαίρεσαν τα όπλα.
Η τελευταία απογραφή είχε γίνει στις 31 Δεκεμβρίου του 2018. Στο πλαίσιο της έρευνας είχαν μπει στο «μικροσκόπιο» των αρχών δύο υπαξιωματικοί και ένας διαχειριστής της αποθήκης, αλλά για κανέναν δεν προέκυψε κάποιο επιβαρυντικό στοιχείο.
Η υπόθεση εξαντλήθηκε από τα ΜΜΕ και στη συνέχεια μπήκε στο συρτάρι όπου και παραμένει ανεξιχνίαστη.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες