Να καταλαγιάσει ο θόρυβος και στη συνέχεια να επιχειρήσουν έξοδο από τη χώρα μέσω της βαλκανικής οδού. Αυτό εκτιμούν οι ελληνικές διωκτικές Αρχές για τους τρεις σκληρούς Τούρκους ποινικούς που ενεπλάκησαν στο περιστατικό πυροβολισμών στη Θέρμη Θεσσαλονίκης κατά στελεχών της ΕΥΠ.
Μέχρι το βράδυ της Πέμπτης (29/5) οι έρευνες για τον εντοπισμό τους είχαν αποβεί άκαρπες.
Το γκρι Toyota, εξάλλου, στο οποίο επέβαιναν οι τρεις δράστες εμφανίζεται να ανήκει σε άτομο που φέρεται να διαμένει μόνιμα στην Ξάνθη, που πάντως μέχρι χθες δεν είχε εντοπιστεί, όπως αναφέρει η «Κ».
Υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., ωστόσο, εξέφραζαν χθες την ανησυχία τους για το ενδεχόμενο διαφυγής των τριών στη γειτονική Βουλγαρία μέσω του μεθοριακού σταθμού Προμαχώνα, όπου εξάλλου μετά την πλήρη είσοδο της Βουλγαρίας στη ζώνη Σένγκεν δεν υπάρχουν μεθοριακοί έλεγχοι.
Το δεύτερο σενάριο που υπάρχει είναι ότι οι Τούρκοι έχουν κρυφτεί σε κάποιο «ασφαλές σπίτι» είτε στη Μακεδονία είτε στη Θράκη.
Σκληροί κακοποιοί οι Τούρκοι
Όπως αναφέρουν πηγές της Αστυνομίας, πρόκειται για σκληρούς κακοποιούς (μέλη της εγκληματικής οργάνωσης Daltons) που γνωρίζουν καλά πώς να κινηθούν στην παρανομία και πώς να πάρουν μέτρα αντιπαρακολούθησης.
Δεν είναι τυχαίο ότι μετά το περιστατικό των πυροβολισμών προς τα στελέχη της ΕΥΠ, δεν ήρθαν σε επαφή με χώρο ή πρόσωπο «χαρτογραφημένο» από τις Αρχές.
Σε κάθε περίπτωση, η δράση της τουρκικής μαφίας στην Ελλάδα αποτελεί μεγάλο «πονοκέφαλο», καθώς τα μέλη των συμμοριών που έχουν καταφύγει στη χώρα μας δεν δείχνουν κανέναν δισταγμό να τραβήξουν όπλο και να πυροβολήσουν ανάμεσα σε απλούς πολίτες.
Εκτιμάται δε ότι στην Ελλάδα βρίσκονται ίσως και 500 Τούρκοι ποινικοί.