Κωνσταντίνος Ιατρίδης (πτέραρχος ε.α.): «Γιατί δεν θα επιτεθεί στην Ελλάδα ο Ερντογάν» – Νέες υπερπτήσεις στο Αιγαίο την Τετάρτη (βίντεο)

Την ώρα που βρίσκεται στο «κόκκινο» η τουρκική προκλητικότητα, καθώς μόλις χθες (13/9)  η Άγκυρα προχώρησε σε 53 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, ο πτέραρχος εν αποστρατεία Κωνσταντίνος Ιατρίδης εξηγεί γιατί ο Ταγίπ Ερντογάν δεν θα επιτεθεί στην Ελλάδα. Νέες υπερπτήσεις από ζεύγη τουρκικών F-16 πάνω το Αιγαίο σήμερα Τετάρτη (14/9).

Ζεύγη τουρκικών F-16 πραγματοποίησαν υπερπτήσεις πάνω από το Αγαθονήσι και τους Ανθρωποφάγους την Τετάρτη, δίνοντας συνέχεια στις προκλητικές ενέργειες της Άγκυρας, οι οποίες ολοένα και εντείνονται το τελευταίο διάστημα.

Πιο συγκεκριμένα, στις 14:33, ζεύγος τουρκικών F-16 πέταξε στα 10.000 πόδια πάνω από το Αγαθονήσι και ένα λεπτό αργότερα, στις 14:34, άλλο ζεύγος τουρκικών F-16 πέταξε στα 17.000 πόδια πάνω από τη νήσο Ανθρωποφάγοι.

Η Τουρκία ακολουθεί την στρατηγική της προβοκάτσιας

«Αυτή είναι η τακτική της Τουρκίας για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Ακολουθεί την στρατηγική της προβοκάτσιας. Στο εσωτερικό χρησιμοποιεί αυτήν την προπαγάνδα για να συσπειρώσει τον κόσμο του και την εθνικιστική του βάση η οποία αρχίζει και τον εγκαταλείπει», είπε μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Ιατρούδης.

«Οι σχέσεις και με την Αίγυπτο και με το Ισραήλ παρόλο που έχουν αναθερμανθεί, δεν έχουν εξομαλυνθεί, δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στον Ερντογάν. Άρα όλη αυτή την προκλητική ρητορική και εναντίον της Ελλάδας και εναντίον της Δύσης και εναντίον της Αμερικής μπορούμε να την εντάξουμε στο πλαίσιο των ψυχολογικών επιχειρήσεων προκειμένου να φοβίσει και πανικοβάλει την Ελλάδα για να μην αντιδρούμε. Ο Ερντογάν θέλει να μας οδηγήσει σε ένα τραπέζι και να δεχτούμε αυτά που θέλει».

Ο Ερντογάν βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση

Ο κ. Ιατρίδης είπε ακόμα ότι ο Τούρκος πρόεδρος είναι σε πολύ δύσκολη θέση και αυξάνει την ρητορική για να συσπειρώσει το εσωτερικό του. «Ό,τι κάνει δεν το κάνει για να επιτεθεί στην Ελλάδα» είπε και εξήγησε το γιατί:

«Η Ελλάδα γίνεται ισχυρή, έχει ισχυρές συμμαχίες και έχει στείλει σαφές μήνυμα ότι δεν θα δεχτεί καμία πρόκληση και παραβίαση της εθνικής μας κυριαρχίας και των δικαιωμάτων και θα αντιδράσουμε. Επίσης, η Ελλάδα δεν κάθεται με σταυρωμένα τα χέρια. Ήδη η Ελλάδα, είναι σε διαπραγματεύσεις και ετοιμάζει απαντήσεις, θα τις δούμε με το Drone Dome το ισραηλινό».

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες