Θάνατος Ίριδας – Μαλένας: Καταθέτει ο πρώτος μάρτυρας στην ανάκριση – Πότε θα κληθεί η προφυλακισμένη Πισπιρίγκου

Με την κατάθεση του παθολογοανατόμου Χρήστου Ευτυχιάδη αρχίζει σήμερα η ανάκριση που διενεργεί η ανακρίτρια Ευγενία Τζωρτζάτου για τους θανάτους των άλλων δυο παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη από την Πάτρα, της 3,5 ετών Μαλένας και της μόλις 6 μηνών Ίριδας.

Κατηγορούμενη για τους θανάτους των δυο κοριτσιών είναι η μητέρα τους, η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου η οποία έχει προφυλακιστεί και για το θάνατο της πρωτότοκης κόρης της, Τζωρτζίνας. Τη δίωξη σε βάρος της 33χρονης μητέρας για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συρροή για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, είχαν ασκήσει στις αρχές του περασμένου Αυγούστου οι εισαγγελείς που ερευνούσαν την υπόθεση Αντώνης Ελευθεριάνος και Απόστολος Ανδρέου.

Ο φάκελος της δικογραφίας

Σύμφωνα με πληροφορίες ο φάκελος της δικογραφίας για τους θανάτους των άλλων δυο παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη εκτός από την πορισματική αναφορά των ιατροδικαστών Καρακούκη – Καλόγρηα, που καταλήγει στο συμπέρασμα ότι αιτία θανάτου της Μαλένας και της Ίριδας ήταν η ασφυξία, περιλαμβάνονται και περισσότερες από πενήντα καταθέσεις γιατρών, νοσηλευτών, τραυματιοφορέων και προσώπων από το συγγενικό περιβάλλον της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Με υπόμνημα, ωστόσο, που κατέθεσε η 33χρονη μητέρα, όταν κλήθηκε από τους εισαγγελείς ως ύποπτη να δώσει εξηγήσεις για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, επέμενε ότι είναι αθώα και πως δεν είναι εκείνη η οποία προκάλεσε τον θάνατο των δύο άλλων παιδιών της.

Πάντως, πληροφορίες αναφέρουν πως μετά την κατάθεση του κ. Ευτυχιάδη σήμερα στην ανακρίτρια, θα ακολουθήσουν οι καταθέσεις των ιατροδικαστών Καρακούκη – Καλόγρηα, οι οποίοι και συνέταξαν την πορισματική αναφορά για το θάνατο των δυο κοριτσιών. Να σημειωθεί ότι ο κ. Ευτυχιάδης είναι ο ειδικός επιστήμονας που είχε κληθεί από τους δυο ιατροδικαστές να διενεργήσει την ιστολογική επανεκτιμήση για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας.

Ο κ. Ευτυχιάδης βασίστηκε σε ό,τι στοιχείο και έγγραφο υπήρχε για την Μαλένα, καθώς οι ιστοί της είχαν αποτεφρωθεί, ενώ στην περίπτωση της Ίριδας υπήρχαν και ιστοί τους οποίους επανεξέτασε.

Τι περιλαμβάνει η δικογραφία

Όπως αναφέρουν πληροφορίες στη δικογραφία για τους θανάτους των δυο παιδιών περιλαμβάνονται και μαρτυρίες νοσηλευτών και γιατρών, καθώς και άλλα στοιχεία από τα οποία προκύπτει πως η Ρούλα Πισπιρίγκου βρίσκονταν μαζί τους τη στιγμή του θανάτου τους. Επιπλέον, κατά τις ίδιες πληροφορίες, για τον θάνατο της Μαλένας, γιατροί φέρονται να περιγράφουν στις καταθέσεις τους την εικόνα μιας μητέρας που άρχισε να καλεί σε βοήθεια όταν το παιδί είχε πεθάνει πριν από ώρα. Τέλος, για το θάνατο της Ίριδας προκύπτει ότι υπήρξαν ίχνη αίματος στο στόμα της.

Τέλος, μετά την ολοκλήρωση των μαρτυρικών καταθέσεων σε απολογία θα κληθεί η κατηγορούμενη μητέρα, η οποία αρνείται τις κατηγορίες για τους θανάτους των άλλων δυο κοριτσιών της, όπως άλλωστε είχε κάνει και με την κατηγορία που την θέλει να έχει δολοφονήσει με κεταμίνη την μεγαλύτερη κόρη της, Τζωρτζίνα.

Μοιραστείτε το:

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες