Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: «Οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών έχουν τον τρόπο να καταλάβουν ποιος το έκανε»

Ο Στράτος Μαυροειδάκος, ο Γενικός Γραμματέας Ειδικών Φρουρών, μίλησε για τις εξελίξεις στην υπόθεση των τριών παιδιών, της οικογένειας Δασκαλάκη, στην Πάτρα.

Μιλώντας στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» ανέφερε ότι «μετά την εισαγγελική εντολή που υπάρχει για την προκαταρκτική εξέταση, ανέλαβε η ασφάλεια της Πάτρας και κατ’ επέκταση, συγκεκριμένη ομάδα του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής».

«Σε ό,τι αφορά τη συγκεκριμένη περίπτωση, πρέπει να γίνει παράλληλα και μια ιατροδικαστική έρευνα. Υπάρχει μια άτυπη ομάδα με επικεφαλής άξιους ιατροδικαστές που θα παραδώσουν τα πορίσματά τους στο άμεσο χρονικό διάστημα. Θα είναι τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και των ιστολογικών εξετάσεων του τελευταίου παιδιού, αλλά και όλα τα πορίσματα από τους αιφνίδιους θανάτους των δυο άλλων παιδιών», πρόσθεσε ο κ. Μαυροειδάκος.

«Όταν αναλαμβάνει το τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής άμεσα θα διαλευκάνει την υπόθεση»

«Όταν αναλαμβάνει το τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής άμεσα θα διαλευκάνει την υπόθεση. Οι έμπειροι αξιωματικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών έχουν τον τρόπο και τη μεθοδολογία να καταλάβουν, αλλά και να αποδείξουν ότι το άτομο που εξετάζεται έχει κάνει μια παράνομη πράξη. Μπορεί και να σκιαγραφήσουν ακόμη χαρακτήρες, το προφίλ του κάθε υπόπτου», δήλωσε και συνέχισε σχολιάζοντας το ενδεχόμενο να κληθούν να καταθέσουν οι γονείς.

«Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχει κληθεί κάποιος ύποπτος να καταθέσει. Οι γονείς έχουν ήδη καταθέσει παλιότερα, τυπικά για τους αιφνίδιους θανάτους των παιδιών τους. Στα πλαίσιο της έρευνας που έχει διατάξει η Εισαγγελία της Πάτρας στο εάν υπάρχει εγκληματική ενέργεια, κάποια στιγμή θα κληθούν και οι γονείς να καταθέσουν», υπογράμμισε.

Ο κ. Μαυροειδάκος, έπειτα από τις παραπάνω δηλώσεις του, πρόσθεσε ότι «σε περίπτωση που κάποιο ανθρώπινο χέρι έχει αφαιρέσει τη ζωή των τριών παιδιών, θα οδηγηθεί σιδηροδέσμιος στην Ελληνική Δικαιοσύνη».

Τέλος, ο Γενικός Γραμματέας Ειδικών φρουρών επεσήμανε πως στην αστυνομία και ειδικότερα στην Ελλάδα δεν υπάρχει το «τέλειο έγκλημα».

 

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες