Θάνατος Τζωρτζίνας: Στην ανακρίτρια κατέθεσε ο Σ. Μπουζιάνης, συντάκτης της ιατροδικαστικής έκθεσης

Κατάθεση στην ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα, η οποία ερευνά την υπόθεση θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας Δασκαλάκη, έδωσε σήμερα ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης, ο οποίος συνέταξε την σχετική ιατροδικαστική έκθεση και πριν από περίπου δύο εβδομάδες την υπέβαλλε στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής.

Ο θάνατος της 9χρονης οφείλεται σε λήψη υπερβολικής δόσης κεταμίνης, την οποία κατά τη Δικαιοσύνη, της χορήγησε η μητέρα της Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία βρίσκεται προφυλακισμένη από τον περασμένο Απρίλιο με την κατηγορία με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Στο ανακριτικό γραφείο ο Σωτήρης Μπουζιάνης

Ο κ. Μπουζιάνης βρέθηκε σήμερα στο ανακριτικό γραφείο προκειμένου να δώσει διευκρινιστικές απαντήσεις γύρω από το πόρισμά του. Η κατάθεση του ήταν τυπική και πλέον μένει να φανεί αν η ανακρίτρια θα υιοθετήσει την εισήγησή του για εκταφή της σορού του παιδιού.

Σύμφωνα με το έγγραφο που έχει στη διάθεση της η κυρία Σαλάππα, η 9χρονη έφυγε από τη ζωή, εξαιτίας «θανατηφόρου δηλητηρίασης από την φαρμακευτική ουσία κεταμίνη», ενώ τονίζεται ότι «σε περίπτωση εκταφής θα ήταν σκόπιμη η λήψη τριχών για τον περαιτέρω έλεγχο χορήγησης ουσιών σε προγενέστερο του συμβάντος χρόνου». Τέλος, σχετικά με τις βλάβες που προκλήθηκαν στα όργανα του παιδιού, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, αυτές εμφανίστηκαν στο ήπαρ, στα κολποειδή πυλαία τριχοειδή, στη σπλήνα και στο πάγκρεας.

 

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες