Θεοδωρικάκος: «Απελευθερώνουμε την ΕΛ.ΑΣ. από γραφειοκρατικά πάρεργα ώστε ο αστυνομικός να μπορεί να είναι δίπλα στον πολίτη»

Στην Παλαιά Βουλή παραβρέθηκε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος εκπροσώπησε τον Πρωθυπουργό σε εκδήλωση για την παρουσίαση του τόμου της ιστορίας της Ελληνικής Αστυνομίας, από την Επανάσταση του 1821 έως τις μέρες μας. Ο τόμος περιγράφει, με τη βοήθεια ιστορικών ντοκουμέντων, την πορεία της Αστυνομίας από τη συγκρότησή της, το 1822, με το πρώτο Ελληνικό Σύνταγμα της Επιδαύρου που ψήφισε η Μεσσηνιακή Σύγκλητος θεμελιώνοντας την Αρχή της Αστυνομίας και ορίζοντας τον αρμόδιο υπουργό εκ των μελών της πρώτης εθνικής Εκτελεστικής Αρχής.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε στην μετεξέλιξη του ρόλου της Ελληνικής Αστυνομίας από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα και επεσήμανε πως στη σύγχρονη Ελλάδα, η ΕΛ. ΑΣ. Αποτελεί τον θεσμό στον οποίο η Πολιτεία έχει εμπιστευθεί το μέγιστο αγαθό της ασφάλειας.

Τέλος, ο κος Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στην υλοποίηση σημαντικών μεταρρυθμίσεων που πραγματοποιούνται για τον εκσυγχρονισμό του αστυνομικού σώματος και τη βέλτιστη αξιοποίηση του δυναμικού του, όπως είναι η εκτεταμένη ψηφιοποίηση Υπηρεσιών, η απλούστευση διαδικασιών και η αναβάθμιση της αστυνομικής εκπαίδευσης. «Απελευθερώνουμε Δυνάμεις από γραφειοκρατικά πάρεργα ώστε ο αστυνομικός να μπορεί να είναι δίπλα στον πολίτη και να ενισχύει το αίσθημα ασφάλειάς του», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός.
Στην εκδήλωση την οποία τίμησε με την παρουσία του ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος, μίλησαν, ο ομότιμος Καθηγητής Πολιτικής Ιστορίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θάνος Βερέμης, ο Καθηγητής Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Ιάκωβος Μιχαηλίδης, ο Καθηγητής Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Θανάσης Χρήστου και ο ηθοποιός Νικήτας Τσακίρογλου, ο οποίος ανέγνωσε αποσπάσματα από τον αφιερωματικό τόμο.
Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος Βίκυ Φλέσσα.
Επίσης παρέστησαν, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Παναγιώτης Μηταράκης, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Αθανάσιος Μπούρας, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριος Οικονόμου, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Στύλιος, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίας Τάξης Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Κωνσταντίνος Παπαθανασίου, βουλευτής Κώστας Γκιουλέκας, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου Ελληνικής Αστυνομίας (ΠΟ.Κ.Ε.Α.), Γεράσιμος Καραμπελιάς, οι επίτιμοι Αρχηγοί και Υπαρχηγοί της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Υπαρχηγός της Ελληνικής
Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Ανδρέας Δασκαλάκης, ο Γενικός Επιθεωρητής ΑστυνομίαςΒορείουΕλλάδας,ΚωνσταντίνοςΣκούμας, ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Λαγουδάκης, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Γεώργιος Γιάννινας, βουλευτές και πανεπιστημιακοί.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες