Θεοδωρικάκος για βιασμό 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: «Όποιος κι αν είναι ο ένοχος θα πρέπει να πληρώσει»

«Όποιος κι αν είναι ο ένοχος θα πληρώσει» διεμήνυσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, σήμερα Τετάρτη (19/1), αναφορικά με την υπόθεση του καταγγελλόμενου ομαδικού βιασμού 24χρονης στη Θεσσαλονίκη.
Ο υπουργός διαβεβαίωσε μιλώντας στον ΑΝΤ1 όλους τους πολίτες ότι και στο συγκεκριμένο περιστατικό η ΕΛ.ΑΣ. διεξάγει έρευνα με επαγγελματικό τρόπο και καταθέτει στην Δικαιοσύνη όλα τα στοιχεία και υπογράμμισε ότι για την υπόθεση έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα για μαστροπεία και ναρκωτικά.
«Όποιος κι αν είναι ο ένοχος θα πληρώσει» διεμήνυσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, αναφορικά με την υπόθεση του καταγγελλόμενου ομαδικού βιασμού 24χρονης στη Θεσσαλονίκη.
Ο υπουργός διαβεβαίωσε μιλώντας στον ΑΝΤ1 όλους τους πολίτες ότι και στο συγκεκριμένο περιστατικό η ΕΛ.ΑΣ. διεξάγει έρευνα με επαγγελματικό τρόπο και καταθέτει στην Δικαιοσύνη όλα τα στοιχεία και υπογράμμισε ότι για την υπόθεση έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα για μαστροπεία και ναρκωτικά.
«Εμπιστεύομαι την δουλειά της Αστυνομίας» είπε ο κ. Θεοδωρικάκος και υπογράμμισε, μεταξύ άλλων ότι «όποιος κι αν είναι ο ένοχος θα πρέπει να πληρώσει χωρίς δεύτερη κουβέντα. Η έρευνα είναι πολύ σοβαρή και είμαστε αποφασισμένοι να φτάσει μέχρι το τέλος. Όλα τα πορίσματα θα πάνε στην Δικαιοσύνη».
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι η αντίδραση της ΕΛ.ΑΣ. στην υπόθεση ήταν άμεση και επαγγελματική. «Το ότι η υπόθεση δεν είδε αμέσως το φως της δημοσιότητας δεν σημαίνει ότι η Αστυνομία δεν έκανε αυτό που έπρεπε από την πρώτη στιγμή», υπογράμμισε.
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε, ακόμα ότι στην Αστυνομία δεν έχουν παραδοθεί τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, ενώ υπάρχουν δημοσιεύματα που αναφέρονται σε αυτές. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Τάκης Θεοδωρικάκος, «βρισκόμουν στη Θεσσαλονίκη. Δεν ήθελα να ασχοληθώ ιδιαίτερα με την υπόθεση γιατί δεν είναι η δουλειά μου. Πήγα να ενθαρρύνω τους αστυνομικούς να συνεχίσουν να κάνουν τη δουλειά τους με επαγγελματισμό, όπως την κάνουν. Ρώτησα εάν έχουν βγει τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων. Στην Αστυνομία δεν έχουν παραδοθεί τα αποτελέσματα των εξετάσεων και σήμερα βλέπω δημοσιεύματα γι’ αυτές τις εξετάσεις. Ρωτήστε γι’ αυτό το εργαστήριο του ΑΠΘ που έχει κάνει τις εξετάσεις».
Όσον αφορά στις υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας, το αρμόδιο τμήμα που λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη εδώ και 4 μήνες, έχουν καταγγελθεί 180 περιπτώσεις, οι οποίες ήταν πολύ δύσκολες.
Όπως είπε στα δυο χρόνια της πανδημίας έχουν αυξηθεί τα περιστατικά ενδοοικογεινειακής βίας, κάτι που κατά την άποψη του «συνδέεται σε μεγάλο βαθμό με την καραντίνα», ενώ κάλεσε τους πολίτες να καταγγέλλουν αυτά τα περιστατικά.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες