Θεοδωρικάκος: «Μείωση της εγκληματικότητας κατά 30%»

Ο υπουργός προστασίας του Πολίτη, Τ. Θεοδωρικάκος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Μια του Νότη, δυο του Χιώτη», αναφέρθηκε στη μεγάλη επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας για τον εντοπισμό παράνομων μεταναστών, λέγοντας πως πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο της Αστυνομίας με σύμπραξη πολλών κλάδων και το οποίο θα είναι διαρκές. Μάλιστα, δεν θα πρόκειται για ένα «πυροτέχνημα», αφού θα εξελιχθεί σε όλες περιοχές που παρουσιάζουν υψηλά ποσοστά παραβατικότητας.

Σχετικά με τις συλλήψεις που έγιναν χθες στο ΑΠΘ, ο υπουργός επεσήμανε στην εκπομπή: «Χθες η Αστυνομία μπήκε μέσα στο Αριστοτέλειο και υπάρχουν έξι συλληφθέντες αλλοδαποί για εμπόριο ναρκωτικών. Διαφεύγει ένας ο οποίος δεν υπάρχει περίπτωση να τη γλιτώσει θα βρεθεί από την αστυνομία πάρα πολύ γρήγορα Αυτά για να ξέρουμε τι συμβαίνει και τι είδους εγκληματικότητα έχουμε να αντιμετωπίσουμε».

Αναφορικά, τώρα, με τα ποσοστά εγκληματικότητας και απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτή Φωτεινής Πιπιλή, ο κ. Θεοδωρικάκος επεσήμανε πως παρουσιάζεται σημαντική κάμψη της «χαμηλής εγκληματικότητας» στο κέντρο της Αθήνας. Συγκεκριμένα, είπε πως οι κλοπές και οι διαρρήξεις έχουν μειωθεί μεσοσταθμικά 27% και οι ληστείες κατά 30% στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών, δηλαδή στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας, σε σχέση με τα αντίστοιχα διαστήματα των δύο τελευταίων ετών προ κορονοϊού (2018-19 και 2019-20).

Η Κυψέλη στο επίκεντρο των προσπαθειών για πάταξη της εγκληματικότητας

Σύμφωνα με τον υπουργό, ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα δοθεί στην Κυψέλη, η οποία εντάσσεται σε αυτό το πρόγραμμα και πολύ σύντομα αυτό το σχέδιο θα εξελιχθεί και σε αυτήν την περιοχή. Ειδικότερα είπε ότι τον Οκτώβριο, από τους 1.000 αστυνομικούς που ολοκλήρωσαν την εκπαίδευσή τους και τους δόκιμους που έκαναν πρακτική άσκηση και κατευθύνθηκαν όλοι στην Αττική, στο Α.Τ Κυψέλης τοποθετήθηκαν 30 αστυνομικοί (6 καινούργιοι και 24 δόκιμοι). «Προσφάτως, το ενισχύσαμε με άλλους 4», συμπλήρωσε.

 

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες