18.3 C
Athens
14.6 C
Thessaloniki
Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2024
More

    Θεοδωρικάκος στο Συνέδριο της ΠΟΑΣΥ: «Αποδεσμεύουμε 1.500 αστυνομικούς από τη διανομή δικογράφων»

    Στο 32ο Πανελλαδικό Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Π.Ο.ΑΣ.Υ., το οποίο πραγματοποιήθηκε σήμερα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας με θέμα «ζούμε με τον κίνδυνο», παρέστη ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτης Θεοδωρικάκος.

    Στην ομιλία του ο Υπουργός, τοποθετήθηκε σχετικά με την επικινδυνότητα του επαγγέλματος του αστυνομικού και αναφέρθηκε σε διαχρονικά αιτήματα των αστυνομικών που επιλύθηκαν κατά τη διάρκεια της μέχρι στιγμής θητείας του στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

    «Ζούμε με τον κίνδυνο, είναι ο τίτλος του συνεδρίου και δεν υπάρχει καμία απολύτως αμφιβολία ότι αυτή η φράση, στην δική μου αντίληψη, αποτελεί την πεμπτουσία του αστυνομικού επαγγέλματος. Συνδέεται απολύτως με την αποστολή του Έλληνα αστυνομικού, με την αποστολή κάθε αστυνομικού οπουδήποτε στον κόσμο» τόνισε ο υπουργός και συμπλήρωσε: «Εσείς υπηρετείτε την εφαρμογή των νόμων, την ελευθερία των ανθρώπων, την διαφύλαξη της ζωής τους, την διαφύλαξη της ασφάλειας, των αγαθών, της τιμής, της αξιοπρέπειας των πολιτών. Υπηρετείτε την δημοκρατική νομιμότητα, τη δημοκρατική νομιμότητα, είστε απέναντι σε κάθε μορφή εγκλήματος και είστε δίπλα στον πολίτη. Κάνετε μια δουλειά και παράγεται ένα έργο το οποίο εμπεριέχει την έκθεση σας στον κίνδυνο, η οποία είναι συνειδητή, είναι τμήμα της απόφασής σας να υπηρετήσετε την πατρίδα και τον πολίτη». Στη συνέχεια, ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στην υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας για την εκπόνηση μελέτης με χρηματοδότηση από το Υπουργείο Οικονομικών για την επικινδυνότητα του επαγγέλματος.


    «Η πόρτα μου είναι ανοιχτή για όλους τους αστυνομικούς. Είμαι δίπλα σας και στις καλές και στις δύσκολες στιγμές. Στήριζα και στηρίζω την Ελληνίδα και τον Έλληνα αστυνομικό γιατί πιστεύω ότι η αποστολή τους είναι κρίσιμη, είναι καθοριστικής σημασίας, τεράστιας προσφοράς στην κοινωνία και οφείλει κανείς να αποδίδει φόρο τιμής εμπράκτως στον Έλληνα αστυνομικό. Οικοδομούμε σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ μας και με την κοινωνία» τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος. Χρησιμοποιώντας την έκφραση «μαζί κάνουμε πράξη» αναφέρθηκε σε κρίσιμα ζητήματα για τα οποία βρέθηκε λύση όπως το βαθμολόγιο, την εκπαίδευση των ανδρών και γυναικών που υπηρετούν στην Ελληνική Αστυνομία, τον εκσυγχρονισμού του στόλου των οχημάτων και του εξοπλισμού, την ενίσχυση των αστυνομικών τμημάτων, την υπογραφή του μνημονίου για τη μελέτη επικινδυνότητας του επαγγέλματος και την απαλλαγή των αστυνομικών από γραφειοκρατικά πάρεργα με ψηφιοποίηση πολλών διαδικασιών, με πρόσφατο παράδειγμα την απαλλαγή των αστυνομικών από την επίδοση των δικογράφων.

    «Μαζί, κάνουμε πράξη την ενίσχυση της Ελληνικής Αστυνομίας και στα σύνορά μας γιατί η ΕΛ.ΑΣ. απέδειξε ότι έχει ένα σπουδαίο εθνικό ρόλο. Μαζί, δίνουμε τη μάχη στις γειτονιές, αυξάνουμε τις νυχτερινές περιπολίες, δώσαμε και δίνουμε μια μεγάλη μάχη ενάντια στον χουλιγκανισμό και στην οπαδική βία», τόνισε χαρακτηριστικά.


    Ο Υπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ανάδειξη του κοινωνικού αποτυπώματος της Αστυνομίας και τις αρμοδιότητες ελέγχου τήρησης των μέτρων κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά και στη συμβολή των αστυνομικών δυνάμεων κατά τη διάρκεια του χιονιά που έπληξε τη χώρα.

    Ειδική αναφορά έκανε και στη νομοθετική ρύθμιση που προβλέπει την διανομή στην ΕΛ.ΑΣ. του 40% των χρημάτων που κατάσχονται από τη διακίνηση ναρκωτικών: «Πρόκειται για αίτημα της αστυνομικής κοινότητας πάρα πολλών χρόνων, πρόκειται για ένα ποσό το όποιο αντιλαμβάνεστε ότι από την δική σας δουλειά εξαρτάται να είναι αξιοσέβαστο και είναι αξιοσέβαστο. Μιλάμε για ένα ουδόλως ευκαταφρόνητο ποσό το οποίο θα διατίθεται στην εκπαίδευση στον εξοπλισμό και στην αποτελεσματικότητα της ΕΛ.ΑΣ».

    Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε και στις συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία.

    «Χθες, σε επικοινωνία που είχαμε με τον Ουκρανό ομόλογό μου. Καταρχήν, τον διαβεβαιώσαμε ότι κάνουμε μια συστηματική δουλειά ώστε οι γυναίκες και τα παιδιά που βρίσκονται στη χώρα, που ανέρχονται στους 15,5 χιλιάδες που έχουν μπει, να είναι ασφαλείς και να νιώθουν ότι όσοι έχουν έρθει στην Ελλάδα. Επίσης, ανταποκριθήκαμε θετικά στο αίτημα για φιλοξενία παιδιών αστυνομικών από την Ουκρανία. Μόνο δεινά έχει αυτός ο πόλεμος. Ένας άδικος πόλεμος. Ο μόνος δίκαιος πόλεμος είναι όταν αμύνεσαι για την πατρίδα σου. Τότε είναι δίκαιο να πολεμήσεις ».

     



    ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ