Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι τέσσερις ληστές που εγκλωβίστηκαν σε κατάστημα

Αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους μετά την απολογία τους οι τέσσερις νεαροί που κατηγορούνται ότι αποπειράθηκαν να ληστέψουν κατάστημα κινητής τηλεφωνίας στην οδό Μοναστηρίου στη Θεσσαλονίκη, αλλά εγκλωβίστηκαν στο εσωτερικό της επιχείρησης, όταν, επιχειρώντας να καταστρέψουν την κάμερα ασφαλείας, προκάλεσαν ηλεκτρολογική βλάβη, με συνέπεια να πέσουν τα ρολά ασφαλείας.

Τι ισχυρίστηκαν στις απολογίες τους

Οι κατηγορούμενοι, τρεις Έλληνες και ένας Αλβανός (ηλικίας 18 και 22 ετών) στις απολογίες τους αρνήθηκαν ότι επιχείρησαν να ληστέψουν το μαγαζί, ενώ φέρονται να ισχυρίστηκαν ότι πήγαν να λύσουν τις διαφορές που είχαν με τον ιδιοκτήτη τού καταστήματος λόγω ενός παλιότερου επεισοδίου.

Σε ο,τι αφορά τα αλεξίσφαιρα γιλέκα με διακριτικά της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά και τα όπλα (αεροβόλο όπλο, γκλοπ, μαχαίρια) που κατηγορούνται ότι κατείχαν, φαίνεται να απολογήθηκαν πως ούτε τα έφεραν πάνω τους ούτε ήταν δικά τους, αλλά τα «βρήκαμε μέσα στην επιχείρηση και ήταν κρυμμένα». Ακόμη αρνήθηκαν ότι έδεσαν με tire-up τον πακιστανικής καταγωγής υπάλληλο του καταστήματος.

Με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή αποφασίστηκε να αφεθούν ελεύθεροι μέχρι τη δίκη, υπό τους εξής περιοριστικούς όρους: εμφάνιση στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου διαμονής τους, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και καταβολή χρηματικής εγγυοδοσίας ύψους 2000 ευρώ (έκαστος).

Σε βάρος τους είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για απόπειρα ληστείας, παράνομη βία, αντιποίηση της Αρχής, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, σωματικές βλάβες και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες