Θεσσαλονίκη: Και επίσημα οδός Άλκη Καμπανού η Γαζή – Για πρώτη φορά στο σημείο της δολοφονίας οι γονείς του (εικόνες & βίντεο)

Στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο 19χρονος Άλκης βρέθηκαν σήμερα, για πρώτη φορά οι γονείς του, Μελίνα και Αριστείδης Καμπανός.

Οι γονείς του αδικοχαμένου Άλκη, πήγαν στην οδό Γαζή όπου μετονομάστηκε σε οδό Άλκη Καμπανού και μαζί με άλλους συγγενείς, άφησαν λουλούδια στο σημείο που άφησε την τελευταία πνοή ο γιος τους. Ο πατέρας του Άλκη, Αριστείδης μόλις αντίκρισε τη σωρεία λουλουδιών που αφήνει συνεχώς ο κόσμος στο σημείο, συγκινήθηκε και τα μάτια του γέμισαν με δάκρυα ενώ και οι συγγενείς του Άλκη ξέσπασαν σε κλάματα, σύμφωνα με το thesstoday.

ÔÅËÅÔÇ ÌÅÔÏÍÏÌÁÓÉÁÓ ÔÇÓ ÏÄÏÕ “ÈÅÏÄÙÑÏÕ ÃÁÆÇ” ÓÅ ÏÄÏ “ÁËÊÇ ÊÁÌÐÁÍÏÕ” ÓÔÇ ÈÅÓÓÁËÏÍÉÊÇ (ÑÁÖÁÇË ÃÅÙÑÃÉÁÄÇÓ / EUROKINISSI)

«Ευχαριστώ τον κ. Ζέρβα, αλλά και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, που έκαναν την τιμή στον Άλκη να ονοματοδοτήσουν αυτή την οδό στη μνήμη του. Η θυσία του Άλκη ας αποτελέσει ένα νέο ξεκίνημα για τον αθλητισμό μας με λιγότερη βία και με καθόλου θύματα. Πριν από 2 εβδομάδες ήρθα στο σημείο για πρώτη φορά και σήμερα είναι η δεύτερη. Καταλαβαίνετε τη συγκίνησή μου. Είναι πολύ δύσκολα. Παρ’ όλα αυτά, η αγάπη του κόσμου μου δίνει κουράγιο για να το ξεπεράσω όσο μπορώ», ανέφερε ο Αριστείδης Καμπανός, σύμφωνα με το voria.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, δήλωσε: «Χρέος της Πολιτείας είναι να κρατήσει ασβέστη τη μνήμη του Άλκη. Αυτό γίνεται και με τη σημερινή ονοματοδοσία ώστε να συμβάλλουμε ο καθένας με τον τρόπο του σε μια προσπάθεια που πρέπει να είναι αδιάλειπτη και συνεχής για να μη συμβεί ποτέ κάτι τέτοιο. Ο Άλκης είναι και θα είναι για πάντα στις καρδιές μας».

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας δήλωσε μεταξύ άλλων: «Βρισκόμαστε σε ένα σημείο που αγαπούσε ο Άλκης, που σύχναζε μέχρι εκείνη την μοιραία βραδιά. Ο Άλκης χάθηκε με έναν τραγικό και βίαιο τρόπο όμως τώρα χρέος μας είναι να κρατάμε την παρουσία του ζωντανή. Αυτό που αποφάσισε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο είχε ακριβώς αυτόν τον στόχο. Ο Άλκης βρίσκεται ανάμεσά μας και αυτό το σημείο θα θυμίζει για πάντα την ύπαρξη αυτού του παιδιού. Το άδικο του χαμού του και όλοι μαζί να φροντίσουμε ώστε ποτέ ξανά να μη ζήσουμε τέτοιες τραγωδίες και τέτοια εγκλήματα».

Στην τελετή παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης Πέτρος Λεκάκης, ο αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής διακυβέρνησης Μιχάλης Κούπκας, ο αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης Κώστας Γιουτίκας.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες