Θεσσαλονίκη: «Φοβήθηκα ότι θα με σκοτώσουν» υποστήριξε ο 23χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία του 20χρονου

Ο 23χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία του 20χρονου Κλεομένη το βράδυ της Πέμπτης (12/3), στην Καλαμαριά, στη Θεσσαλονίκη ζήτησε και έλαβε σήμερα (17/3) νέα προθεσμία για να απολογηθεί.

Σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με πρόθεση και παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία.

Ο 23χρονος οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον της ανακρίτριας, ωστόσο ζήτησε διορία μέχρι αύριο (18/3) και θα παραμείνει υπό κράτηση.

Ο ίδιος υποστήριξε:

«Είχα βγει βόλτα κι όταν γύρισα πάρκαρα και πήγα να μπω στην πολυκατοικία. Τότε είδα τρεις πολύ κοντά μου και ο ένας κρατούσε σφυρί. Μου είπε ‘τώρα σε βρήκαμε, θα σε γ@μ’. Εγώ ρώτησα ‘γιατί εμένα;’ κι άρχισα να τρέχω για να ξεφύγω.

Νωρίτερα είχα δει κι άλλους δύο πιο μακριά. Οπότε συνολικά ήταν πέντε. Καθώς έτρεχα, ένας μου έβαλε τρικλοποδιά κι έπεσα. Με περικύκλωσαν και με χτύπησαν πέντε φορές με το σφυρί στο κεφάλι αλλά και σε όλο το σώμα.

Ταυτόχρονα, με χτυπούσαν με χέρια και πόδια και νομίζω ότι ένιωσα και κλειδιά και κάποιο μαχαίρι. Με χτυπούσαν τέσσερα άτομα και το πέμπτο με τραβούσε βίντεο. Φοβήθηκα ότι θα με σκοτώσουν.

Μου έπεσε από την τσέπη ένα μαχαίρι, που χρησιμοποιώ στη δουλειά μου και προκειμένου να μην με σκοτώσουν, γιατί με χτυπούσαν με σφυρί στο κεφάλι, προσπάθησα να αμυνθώ προτάσσοντάς το στα τυφλά, ενώ ήμουν ακόμη ξαπλωμένος.

Χτύπησα κατά λάθος ένα παιδί. Προσπάθησα απλά να ανακόψω την επίθεση που δεχόμουν. Δεν το έκανα επίτηδες, ήθελα μόνο να προστατευτώ. Λυπάμαι πάρα πολύ για όλα αυτά που συνέβησαν.

Το μαχαίρι το πέταξα αργότερα σε έναν υπόνομο κοντά στο σπίτι μου. Μετά από αυτό το χτύπημα, τα άτομα με άφησαν και άρχισαν να τρέχουν σε διαφορετικές κατευθύνσεις τα τρία από τα υπόλοιπα δύο. Θα ήθελα να εκφράσω την λύπη μου στην οικογένεια που έχασε το παιδί της».

Κάτοικοι της περιοχής έχουν επίσης καταθέσει στις Αρχές.

«Στις 21.30 είδα τρεις νεαρούς να περιμένουν στην Παπαναστασίου. Τους ρώτησα τι κάνουν και μου είπαν ότι περιμένουν ταξί. Τους είπα να φύγουν κι έφυγα κι εγώ. Την άλλη μέρα κατάλαβα ποιοι ήταν από όσα είδα στις ειδήσεις».

Θεσσαλονίκη: «Οι δράστες είχαν στήσει καρτέρι» αποκαλύπτει μάρτυρας

Υπενθυμίζεται ότι αυτόπτης μάρτυρας, ένας διανομέας, μίλησε για το αιματηρό περιστατικό. Ο ίδιος έτυχε να βρίσκεται στο σημείο της δολοφονικής επίθεσης για παράδοση παραγγελίας.

«Στις 12 Μαρτίου περίπου στις 22:15, τρεις άγνωστοι με μαύρα ρούχα και καλυμμένα τα πρόσωπά τους επιτέθηκαν σε έναν νεαρό άνδρα, στην πυλωτή πολυκατοικίας. Είδα όλο το περιστατικό γιατί εκείνη την ώρα ήμουν στην απέναντι πολυκατοικία για παράδοση παραγγελίας».

Υποστηρίζει πως ο 23χρονος καθ’ ομολογίαν δράστης του φονικού επιχείρησε εκείνα τα δευτερόλεπτα να διαφύγει.

«Οι δράστες είχαν στήσει καρτέρι και μόλις είδαν τον 23χρονο να βγαίνει, κινήθηκαν επιθετικά εναντίον του, εξυβρίζοντάς τον. Ο 23χρονος επιχείρησε να διαφύγει τρέχοντας προς την Αργοναυτών, αλλά οι δράστες τον καταδίωξαν. Λίγα μέτρα παρακάτω τον πρόφτασαν, τον έριξαν κάτω και άρχισαν να τον χτυπούν».

Τα επόμενα δευτερόλεπτα όμως ο 23χρονος έπληξε με ένα μαχαίρι στην καρδιά τον 20χρονο που τελικά ξεψύχησε δύο ώρες αργότερα σε νοσοκομείο.



ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

0 Σχόλια
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ