Κρίθηκε προφυλακιστέος, μετά την απολογία του στον ανακριτή στη Θεσσαλονίκη, ο 54χρονος οδηγός της νταλίκας που κατηγορείται για το θανατηφόρο τροχαίο με θύμα έναν 29χρονο μοτοσικλετιστή.
Το περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης (17/9), στη Λεωφόρο Γεωργικής Σχολής. Οι τρεις συγκατηγορούμενοι του οδηγού, που τον καθοδηγούσαν στους ελιγμούς που έκανε για να εισέλθει στην κεντρική λεωφόρο, αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.
Σχετικά με την υπόθεση, ο εισαγγελέας είχε απαγγείλει κακουργηματική δίωξη για επικίνδυνη οδήγηση και επικίνδυνες παρεμβάσεις στην οδική συγκοινωνία (κατά συναυτουργία), πράξεις που είχαν ως αποτέλεσμα να επέλθει θάνατος.
Θεσσαλονίκη: Αθώοι δήλωσαν οι κατηγορούμενοι
Απολογούμενοι και οι τέσσερις κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις πράξεις, τονίζοντας ότι η νταλίκα κινήθηκε νομίμως και δεν παραβίασε τον ερυθρό σηματοδότη πριν εισέλθει στη Λεωφόρο Γεωργικής Σχολής, την οποία επιχείρησε να διασχίσει κάθετα.
«Κατά τη διέλευσή μου το φανάρι είχε πράσινη ένδειξη. Κατευθυνόμουν σε σημείο απέναντι για να ξεφορτώσω εμπόρευμα. Το δίκυκλο δεν το είδα πριν πέσει στην αριστερή πλευρά του φορτηγού», φέρεται να απολογήθηκε ο 54χρονος οδηγός, τονίζοντας πως μόλις είδε τον άτυχο 29χρονο πεσμένο στην άσφαλτο , κατέβηκε από το όχημά του για να του προσφέρει τις πρώτες βοήθειες.
«Δεν ευθυνόμαστε για το δυστύχημα. Η νταλίκα ξεκίνησε την πορεία με πράσινο σηματοδότη», ανέφεραν μεταξύ άλλων οι τρεις συγκατηγορούμενοί του, δυο Έλληνες και ένας Αλβανός (65,53 και 34 ετών), για τους οποίους μάλιστα αποφασίστηκε να αφεθούν ελεύθεροι, κατά περίπτωση, με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα.