Θήβα: Έναρξη Σχολής Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης στον Ελεώνα

Σήμερα Τετάρτη 29 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε η έναρξη του δεύτερου κύκλου εκπαίδευσης της Σχολής Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης στον Ελεώνα Θήβας. Παραβρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, κ. Κωνσταντίνος Παπαθανασίου, όπου ευχήθηκε καλή αρχή και καλή σταδιοδρομία σε όλους τους εκπαιδευόμενους. Στον χαιρετισμό του, τόνισε το πόσο σημαντική είναι η εκπαίδευση των υπαλλήλων στα Καταστήματα Κράτησης.

Σημείωσε ότι τα μαθήματα, τόσο τα θεωρητικά (σωφρονιστική νομοθεσία, κανόνες δεοντολογίας, δικαιώματα των κρατουμένων, διαχείριση κρίσεων κ.ά.), όσο και τα πρακτικά (αυτό-άμυνα/αυτοπροστασία, οπλοτεχνική), καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα γνώσεων και οι πεπειραμένοι εκπαιδευτές θα βρίσκονται δίπλα στους εκπαιδευόμενους σε κάθε βήμα.

Τέλος, υπογράμμισε ότι ο κύκλος εκπαίδευσης αυτός δεν αποτελεί μια μεμονωμένη δράση, καθώς ήδη σχεδιάζονται και άλλα επιμορφωτικά προγράμματα σε συνεργασία με έμπειρους και αρμόδιους φορείς, με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να βρίσκεται στο πλευρό των νεοδιορισμένων υπαλλήλων στα Καταστήματα Κράτησης, εμπλουτίζοντας τις γνώσεις τους ολοένα και περισσότερο και εξοπλίζοντας τους με τις αρχές κα τους κανόνες της σωφρονιστικής επιστήμης.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες