23.4 C
Athens
23.2 C
Thessaloniki
Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
More

  Τηλεοπτικές άδειες: Στοιχεία από το ημερολόγιο Διαμαντή με συναντήσεις Καλογρίτσα, Παππά και Αρτεμίου στο Ειδικό Δικαστήριο – «Πλαστά τα sms για Παππά»


  Αποσπάσματα από το ημερολόγιο της κ. Ευθαλίας Διαμαντή, γραμματέως του Χρήστου Καλογρίτσα, παρουσίασε σήμερα στη δίκη για τις τηλεοπτικές άδειες στο Ειδικό Δικαστήριο, η υπεράσπιση του κατηγορούμενου επιχειρηματία. «Πρόκειται για στοιχεία που αποδεικνύουν τη βασιμότητα της κατάθεσής της» είπε η υπεράσπιση αναφέροντας ότι στο ημερολόγιο της κ. Διαμαντή έχουν καταγραφεί ραντεβού του Χρήστου Καλογρίτσα με τον Κύπριο δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου και τον συγκατηγορούμενό του σήμερα, άλλοτε ισχυρό υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά. Λίγο αργότερα, ο εκ των δικηγόρων του κ. Παππά, Ιωάννης Μαντζουράνης, υπέβαλλε ένσταση στο δικαστήριο, υποστηρίζοντας ότι τα sms που παρουσίασε η πλευρά του Χρ. Καλογρίτσα με αποστολέα τον Ν. Παππά είναι πλαστά. «Ζητώ από το δικαστήριο να μη τα λάβει υπόψη του, έχει μπει χεράκι είναι παραποιημένα», τόνισε ο συνήγορος του κ. Παππά.

  Το ημερολόγιο Διαμαντή

  Ειδικότερα, με την έναρξη της δίκης ο συνήγορος του κ. Καλογρίτσα, Άγγελος Καραχάλιος, ανέφερε στη σχετική τοποθέτησή του: «Θα ήθελα να σας καταθέσω δυο σημαντικά στοιχεία που αφορούν στην κατάθεση της κ. Ευθαλίας Διαμαντή αλλά και το ιστορικό sms της 15.9.2016 που παρουσιάσαμε. Επειδή τέθηκε θέμα αξιοπιστίας της μάρτυρα. Ο κ. Παππάς στη μήνυσή του την χαρακτήρισαν ανυπόληπτη και κοινή συκοφάντη. Τα στοιχεία αυτά είναι από το ημερολόγιο που τηρούσε η κ. Διαμαντή ως γραμματέας του κ. Καλογρίτσα. Είναι δυο αποσπάσματα από το ημερολόγιό της από τις 15/9/2016 και από τις 24. 9.2016. Κατέθεσε για τον Αρτεμίου ότι είχε συναντήσεις με Καλογρίτσα και Παππά στο γραφείο του πρώτου. Επίσης η ίδια μάρτυρας έχει καταθέσει ότι ο Χρήστος Καλογρίτσας συναντήθηκε με τον κ. Μαρινάκη στα γραφεία του τελευταίου. Στις 15 Σεπτεμβρίου υπάρχει καταχωρημένη συνάντηση του κ. Καλογρίτσα με Αρτεμίου και στις 22 Σεπτεμβρίου συνάντηση Παππά – Αρτεμίου στα γραφεία Καλογρίτσα. Την ίδια ημέρα, υπάρχει συνάντηση του κ. Καλογρίτσα με τον κ. Μαρινάκη στα γραφεία του στον Πειραιά και μετά συνάντησή του στο γραφείο του με τον Ν. Παππά. Είναι σημαντικά στοιχεία γιατί δείχνουν το πώς αποδεικνύονται τα όσα η κ. Διαμαντή κατέθεσε. Επίσης, κάναμε μια προσπάθεια να βρούμε αντίγραφο της μήνυσης του κ. Παππά εις βάρος της κ. Διαμαντή. Να δούμε το περιεχόμενό της και πόσο τον συκοφαντεί τον άνθρωπο. Δε πήραμε αντίγραφό της αλλά θα θέλαμε να το καταθέσει η πλευρά της υπερασπίσεως του κ. Παππά. Η άλλη πλευρά δεν ζήτησε να έρθουν στοιχεία από εκείνο το ημερολόγιο. Εμείς το ζητάμε και τα προσκομίζουμε».


  Ειδικότερα, τα αποσπάσματα από το ημερολόγιο της κ. Διαμαντή με τις συναντήσεις του Χρ. Καλογρίτσα, με Αρτεμίου, Παππά και Μαρινάκη, είναι τα εξής:

  «15.9.2016: Αρτεμίου (στο γραφείο Καλογρίτσα) -14,25- 15,00

  22.9.2016: Παππάς και Αρτεμίου (στο γραφείο Καλογρίτσα) -13,25-23,45


  22.9.2016: Μαρινάκης (στον Πειραιά ) -21,00 – 21,30

  22.9.2016: Ν. Παππάς (στο γραφείο Καλογρίτσα) -22,15-22,45».

  Να σημειωθεί ότι η κ. Διαμαντή είχε καταθέσει στο Ειδικό Δικαστήριο πως από το γραφείο του κ. Καλογρίτσα έφευγαν «φάκελοι και τσάντες με χρήματα προς το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ».

  Ένσταση για τα sms

  Λαμβάνοντας το λόγο ο εκ των δικηγόρων του Ν. Παππά Ι. Μαντζουράνης, ανακοίνωσε ότι υποβάλλει στο δικαστήριο ένσταση για τα sms που κατέθεσε στη δίκη η πλευρά του Χρ. Καλογρίτσα. Τα μηνύματα αυτά προσκομίστηκαν στη δίκη από τον Χρήστο Καλογρίτσα και έχουν ως αποστολέα τον Ν. Παππά. Αποδεικνύουν, κατά τους ισχυρισμούς του επιχειρηματία, τις συνομιλίες του με τον Ν. Παππά για το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών.

  Συγκεκριμένα, ο κ. Μαντζουράνης ανέφερε: «Τα sms είναι πέντε. Τα προσβάλλουμε ως παράνομα αποδεικτικά μέσα, διότι καλύπτονται από την προστασία του απορρήτου των επικοινωνιών και κατατέθηκαν χωρίς τη συναίνεση του κ. Παππά. Υπάρχει απόφαση Αρείου Πάγου και άλλων δικαστηρίων. Είναι παράνομο αποδεικτικό μέσο και δεν μπορεί ούτε να αξιοποιηθεί. Προσβάλλω τα sms ως πλαστά. Και προσκομίζω πραγματογνωμοσύνη με τις υπογραφές δυο εκ των εμπειρότερων πραγματογνωμόνων, του κ. Καλατζή και του υιού του. Επίσης θα δώσω σχεδιαγράμματα από τα οποία προκύπτει ότι τα sms δεν αντηλλάγησαν μεταξύ των ενδιαφερομένων. Προκύπτει πως αν μου δώσει κάποιος τον αριθμό του μπορώ να φτιάξω 100 τέτοια μηνύματα. Επίσης καταθέτω απάντηση του ΟΤΕ μετά από αίτημα του κ. Παππά που ζήτησε να του δοθούν όλες οι επικοινωνίες κατά την επίμαχη περίοδο και τα sms. Ο ΟΤΕ του απάντησε ότι τα μηνύματα δεν αποθηκεύονται και καταστρέφονται μετά από 12 μήνες αυτοποιημένα από τον πάροχο. Σας προσκομίζω την πραγματογνωμοσύνη. Είναι μη γνήσια τα μηνύματα αυτά και τα προσβάλλουμε ως πλαστά. Είναι παραποιημένα έχει μπει χεράκι πάνω».

  Σε δήλωσή του ο κ. Μαντζουράνης μετά την ένσταση που κατέθεσε στο Εδικό Δικαστήριο, ανέφερε: «Σήμερα προσκομίσαμε αποδείξεις ότι τα SMS,που εμφανίστηκαν από την πλευρά του κυρίου Καλογρίτσα στο Ειδικό Δικαστήριο, είναι μη γνήσια και προσβλήθηκαν ως πλαστά. Είναι προϊόντα ενός παρακράτους, που επιχειρεί τη πολιτική δολοφονία του Νίκου Παππά και, μέσω αυτής, την δυσφήμιση του ΣΥΡΙΖΑ. Όταν ο κύριος Μητσοτάκης υιοθέτησε και ξέπλυνε δημόσια την πλαστογραφία, για να σπιλώσει τον Αλέξη Τσίπρα, αποκαλύφθηκε ποιος προΐσταται των πλαστογραφιών. Είναι ο ίδιος, που προΐσταται και των υποκλοπών. Προειδοποιούμε: Πλαστογραφίες, μηχανορραφίες και προγραφές δεν θα περάσουν, ούτε εντός ούτε εκτός του δικαστηρίου».


  ΣΧΕΤΙΚΑ
  ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

  ΑΠΟΨΕΙΣ