Από την Ινδία εστάλη ο φάκελος με την «ύποπτη» ουσία στη Μυτιλήνη

του Μιχάλη Τεζάρη
Αποδέκτη την πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη, κυρία Χρυσή Βιτσιλάκη είχε σύμφωνα με πληροφορίες, ο φάκελος που περιείχε άγνωστη ουσία και προκάλεσε συμπτώματα κνησμού σε επτά άτομα, τα οποία έχουν μπει σε «καραντίνα».
Χώρα αποστολής του φακέλου είναι η Ινδία, με το άτομο που τον απέστειλε να εξετάζεται αν είναι υπαρκτό πρόσωπο. Δεκατέσσερα άτομα της 1ης ΕΜΑΚ μετέβησαν στο νησί το βράδυ της Τετάρτης με ειδικό όχημα με c-130, παρέλαβαν τον φάκελο και νωρίς σήμερα το πρωί αναμένεται η επιστροφή τους στην Αθήνα.
Ο φάκελος με την άγνωστης σύστασης λευκή σκόνη που προκάλεσε την αναστάτωση, αναμένεται να δοθεί σε πρώτη φάση στο γενικό χημείο του κράτους. Ο χώρος του πανεπιστημίου που σημειώθηκε το συμβάν αποκλείστηκε έως ότου γίνει απολύμανσή του.
Για το συμβάν έχουν ενημερωθεί και οι αρμόδιες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας.
Σε χθεσινή αανακοίνωση η κα Βιτσιλάκη ανέφερε:
«Αγαπητά μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας του Αιγαίου,
Σήμερα (σ.σ.:χθες) το μεσημέρι παρελήφθη στο γραφείο της Πρυτανείας στη Μυτιλήνη ύποπτος φάκελος και έκτοτε, σε πλήρη και αδιάλειπτη συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές, σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, ακολουθούμε όλα τα προβλεπόμενα Πρωτόκολλα για την διασφάλιση της απόλυτης ασφαλείας του Πανεπιστημίου και των ανθρώπων του.
Στο πλαίσιο αυτό, αναστέλλονται όλες οι ακαδημαϊκές και διοικητικές λειτουργίες στο Λόφο του Πανεπιστημίου στην Μυτιλήνη και δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στα κτίρια του Λόφου μέχρι νεωτέρας.
Σε κάθε περίπτωση, σας διαβεβαιώ ότι όλες και όλοι είναι ασφαλείς και ευελπιστούμε σύντομα να λήξει και η ταλαιπωρία των επτά μελών της κοινότητας μας που ήρθαν σε επαφή με τον ύποπτο φάκελο και, παρότι δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα υγείας, κρίθηκε σκόπιμο να διανυκτερεύσουν στο νοσοκομείο.Με την ελπίδα ότι και η δοκιμασία αυτή θα λήξη σύντομα και αισίως, θα επανέλθω με ότι νεότερο.
Καθηγήτρια Χρυσή ΒιτσιλάκηΠρυτάνισσαΠανεπιστημίου Αιγαίου»

Tags

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες