Το είπε και το έκανε η συγγραφέας του «Πώς να δολοφονήσετε τον σύζυγό σας»

«Το είπε και το έκανε η συγγραφέας του δοκιμίου ”Πώς να δολοφονήσετε τον σύζυγό σας”».

Όπως αναφέρει δημοσίευμα στο enimerotikosympliroma.blogspot, «το πρωί της 2ας Ιουνίου 2018 όταν οι μαθητές έφτασαν στο Ινστιτούτο Μαγειρικής του Όρεγκον βρήκαν σε μια κουζίνα, τον 63χρονο σεφ και δάσκαλο μαγειρικής Ντάνιελ Μπρόφυ νεκρό από δύο πυροβολισμούς.

Η 71χρονη σύζυγός του Νάνσυ Κράμπτον-Μπρόφυ (συγγραφέας πολλών μυθιστορημάτων, συμπεριλαμβανομένου του «Ο λάθος σύζυγος» και ενός δοκιμίου με τίτλο «Πώς να σκοτώσετε τον σύζυγό σας») κατέθεσε ότι το πρωί του περιστατικού είχε βγάλει βόλτα τα σκυλιά κι έκανε ντους.

Οι αστυνομικοί όμως βρήκαν πλάνα από κάμερα κυκλοφορίας που την έδειχναν να οδηγεί το αυτοκίνητό της και στη συνέχεια να φεύγει από τη σχολή μαγειρικής κατά τη διάρκεια του παραθύρου 13 λεπτών, που συνέβη η ανθρωποκτονία.

Κατόπιν τούτου η κυρία Νάνσυ τροποποίησε την κατάθεσή της και είπε ότι δεν είχε καμία ανάμνηση αυτού του περιστατικού κι ότι πιθανότατα πήγε σε μια καφετέρια, αλλά το ξέχασε λόγω του άγχους των γεγονότων της ημέρας.

Στη δίκη της ισχυρίστηκε ότι βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος επειδή αναζητούσε έμπνευση για το επερχόμενο μυθιστόρημά της κι ότι το 1,4 εκατομμύρια δολάρια που θα εισέπραττε από πολλαπλά συμβόλαια ασφάλισης ζωής σε περίπτωση θανάτου του συζύγου της ήταν κίνητρο για φόνο.

Καθώς ανακαλύφθηκε ότι είχε αγοράσει από το Διαδίκτυο ένα κιτ εξαρτημάτων από πιστόλι υποστήριξε το έκανε για έρευνα στο καινούριο της μυθιστόρημα κι ότι είχε δώσει στο σύζυγό της το όπλο για να αυτοπροστατεύεται όταν έψαχνε για μανιτάρια.

Στις 25 Μαΐου το (αποτελούμενο από 7 γυναίκες και 5 άντρες) σώμα ενόρκων απεφάνθη ότι τελικώς ήταν η συγγραφεύς που έφαγε τον σεφ.

ΥΓ: Το δοκίμιο του 2011 «Πώς να σκοτώσεις τον άντρα σου» της Νάνσυ Μπρόφυ

Ως συγγραφέας ιστοριών ρομαντικού μυστηρίου, αφιερώνω πολύ χρόνο στο να σκέφτομαι τον φόνο και, κατά συνέπεια, την αστυνομική διαδικασία. Σε τελική ανάλυση, αν ο φόνος υποτίθεται ότι με απελευθερώνει, σίγουρα δεν θέλω να περάσω καθόλου χρόνο στη φυλακή. Και επιτρέψτε μου να πω ξεκάθαρα για την ιστορία, δεν μου αρέσουν οι φόρμες φυλακισμένων και το πορτοκαλί τους χρώμα δεν είναι το χρώμα μου.

Κίνητρα:

 • Οικονομικά (αυτό είναι μεγάλο): Το διαζύγιο είναι ακριβό και θέλεις πραγματικά να χωρίσετε τα υπάρχοντά σας; Ή αν παντρεύτηκες για χρήματα, δεν τα δικαιούσαι όλα; Το μειονέκτημα είναι ότι η αστυνομία δεν είναι ανόητη. Το πρώτο πρόσωπο που εξετάζουν είναι εσύ. Πρέπει λοιπόν να είσαι οργανωμένος, αδίστακτος και πολύ έξυπνος. Σύζυγοι έχουν εξαφανιστεί από κρουαζιερόπλοια στο παρελθόν. Γιατί όχι ο δικός σου;
 • Ψεύτης, απατεώνας μπάσταρδος κάθαρμα (κάθε είδους): Αυτό είναι έγκλημα πάθους. Χτυπάς το κεφάλι του με μανία ή τον μαχαιρώνεις με κουζινομάχαιρο. Τις περισσότερες φορές υπάρχει ένα μονοπάτι που οδηγεί απευθείας σε σένα. Κάθε τύπος φόνου αφήνει ενδείξεις. Ένα έγκλημα πάθους δεν φαίνεται να το διέπραξε κάποιος ξένος. Και ποιος μένει να καθαρίσει το αίμα από το χαλί σου;
 • Ερωτεύτηκες κάποιον άλλο (συνήθως εμπλέκεται και ο οικονομικός παράγων εδώ): Ας πούμε ότι η Εκκλησία που ανήκεις αποθαρρύνει το διαζύγιο. Πρέπει να είσαι χήρα για να μην τα χαλάσεις με τη θρησκεία σου. Σε αυτό το σημείο, πρέπει να αναφέρω ότι βοηθάει αν δεν σας απασχολούν ιδιαιτέρως οι 10 εντολές.
 • Βίαιος: Αυτό είναι δύσκολο. Ο καθένας μπορεί να ισχυριστεί βιαιοπραγίες. Τι είναι βία; Σε έναν έφηβο, μπορεί να φαίνεται διαφορετικό από ότι σ’ έναν σύζυγο. Ως κίνητρο, αυτός ο λόγος εμφανίζεται συνήθως μετά τη σύλληψή σας. Δεν υπάρχουν πολλές κακοποιημένες σύζυγοι που καλούν την άμεση δράση όταν κάψουν το σπίτι με τον σύζυγό τους μέσα.
 • Είναι το επάγγελμά σου: Τώρα μιλάμε. Έχεις ήδη δεξιότητες και γνώσεις. Έχεις την ηθική αμφισημία που απαιτείται για να το προχωρήσεις. Ένα γρήγορο χτύπημα κι εξαφανίζεσαι. Λάβε την πληρωμή σας προκαταβολικά από κάποιον άλλο, επειδή η ασφάλεια ζωής πιθανότατα δεν θα σου στείλει επιταγή.

Επιλογές προς εξέταση:

 • Όπλα-θορυβώδη, μπελαλίδικα, απαιτούν κάποια δεξιότητα. Αν χρειαστούν 10 βολές για να πεθάνει το κορόιδο, είτε είσαι τρομερά άστοχη είτε παίρνει ναρκωτικά.
 • Μαχαίρια-προσωπικά και εκ του σύνεγγυς. Αίμα παντού. Ουου.
 • Στραγγαλισμός-πόση δύναμη στο πάνω μέρος του σώματος χρειάζεται για να στραγγαλιστεί ένα άτομο;
 • Τυχόν βαρύ αντικείμενο-αυτό περιλαμβάνει το να χτυπήσεις δυνατά κάποιον με το ρόπαλο του μπέιζμπολ ή το κλειδί για σωλήνα που τυχαίνει να έχεις στο χέρι σου.
 • Δηλητήριο-θεωρείται όπλο γυναίκας. Το αρσενικό είναι εύκολο να αποκτηθεί, κι ακόμα χειρότερα, εύκολο να εντοπιστεί. Χρειάζονται ένας ή δύο μήνες για να σκοτώσεις κάποιον. Επιπλέον, είναι άρρωστος όλη την ώρα. Ποιος θέλει να κάνει παρέα με έναν άρρωστο σύζυγο; Γνώση φαρμακευτικών προϊόντων θα ήταν χρήσιμη. Διαθεσιμότητα θα ήταν ακόμα καλύτερη. Μια λέξη προειδοποίησης, προσέξτε τα δηλητήρια που βρίσκονται στη φύση. Δεν είναι σίγουρα. Πολύ λίγο; Πάρα πολύ; Η μητέρα σου πάντα σου έλεγε να παντρευτείς έναν γιατρό. Τώρα ξέρεις γιατί.
 • Πρόσληψη δολοφόνου-Γνωρίζεις έναν κάποιον δολοφόνο; Ούτε εγώ. Και ένας απίστευτος αριθμός δολοφόνων τα ξερνάει στην αστυνομία. Ή σε εκβιάζει αργότερα.
 • Πρόσληψη εραστή-Ποτέ δεν είναι καλή ιδέα. Ο σύζυγος πεθαίνει και η γυναίκα παίρνει τα χρήματα. Ο εραστής δεν κερδίζει πάντα σε αυτό το σενάριο. Μερικές φορές, επίσης, βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα γεμάτο όπλο.

Θεωρώ ότι είναι πιο εύκολο να ευχηθείς να πεθάνει κάποιος άνθρωπος παρά να τον σκοτώσεις πραγματικά. Δεν θέλω να ανησυχώ για το αίμα και τα μυαλά που πιτσιλίζονται στους τοίχους μου. Και πραγματικά, δεν είμαι καλή στο να θυμάμαι ψέματα. Αλλά αυτό που ξέρω για τη δολοφονία είναι ότι ο καθένας από εμάς το έχει μέσα του/της όταν σπρώχνεται αρκετά.

Αυτό που συνιστά μια καλή ρομαντική ιστορία μυστηρίου είναι τα γιατί; Τι συνέβη που έφερε ένα άτομο σε αυτή την κατάσταση; Πώς θα δικαιολογήσουν αυτή την ενέργεια; (Παρεμπιπτόντως, το ότι είχε την ανάγκη να σκοτώσει δεν είναι νομική υπεράσπιση.) Μπορούν να κρατήσουν ένα μυστικό; Κάτι που ψιθυρίζεται στο σκοτάδι δεν είναι πια μυστικό.

Τι θα γινόταν αν η δολοφονία δεν έφερε τα σωστά αποτελέσματα; Θα το ξαναέκαναν; Θα μπορούσαν να το ξανακάνουν; Κι αν τους άρεσε; Ω! Αυτή είναι μια ιδέα για μια νέα ιστορία».

Μοιραστείτε το:

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες