Το «αντίο» στον Μαρίνο Γαρνέλη – «Παράδειγμα γενναιότητας και Κρητικής λεβεντιάς, υπόδειγμα τιμιότητας, ακεραιότητας και ευσυνειδησίας»

Άρθρο στην εφημερίδα «Ηχώ της Άρτας» του Λάμπρου Λ. Σοφουλάκη Αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου-Δ.Ν.Καθηγητή της ΕΛ.ΑΣ για τον θάνατο του Στρατηγού Μαρίνου Γαρνέλη, πρώην Αστυνομικού Επιθεωρητή Ηπείρου και Δημάρχου Κεντρικών Τζουμέρκων Άρτας.
Το άρθρο:
«Αείμνηστε φίλε Μαρίνο Ο Εδουάρδος Εριώ, Πρόεδρος της Γαλλικής Εθνικής Συνέλευσης και ισόβιος Δήμαρχος της Λυών, αποχαιρετώντας συνάδελφό του που νέος υπέκυψε εις το μοιραίον, νεκρολόγησε το φίλο του ως εξής: ’Ο καλύτερος τάφος των νεκρών, είναι η καρδία των ζώντων’’.
Θα είμαι λιτός, διότι ενώπιον του σεπτού σκηνώματός σου, δεν θα είχαν θέση βερμπαλισμοί και άλλα παρόμοια.
Αγαπημένε μας Μαρίνο
Με βαθιά οδύνη και θλίψη σε χαιρετούμε και σε αποχαιρετούμε και ελαφρό ας είναι το χώμα της Χανιώτικης γης μας, που θα σε σκεπάσει.
Υπήρξες σε όλη σου την αστυνομική σταδιοδρομία μέχρι και την κορυφαία θέση του Αστυνομικού Επιθεωρητή Ηπείρου που κατέλαβες επάξια με ακάματη εργατικότητα και ανύσταχτη προσήλωση και αφοσίωσή σου στο καθήκον, αλλά και στη μετέπειτα εθελοντική και από αγάπη για κοινωνική συνεισφορά ενασχόλησή σου με τα κοινά, ως Δήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων Άρτας, λαμπρό παράδειγμα γενναιότητας και Κρητικής λεβεντιάς, υπόδειγμα τιμιότητας, ακεραιότητας και ευσυνειδησίας.
Ένας άνθρωπος με βαθειά ευαισθησία, και αγάπη για τον αδύναμο ιδία συνάνθρωπο, αστείρευτη κοινωνική προσφορά και δοτικότητα, και μεγαλείο ψυχής απαράμιλλο, που με τις αδιάβλητες αρετές του, ευδιάκριτο αφήνει το αποτύπωμα της μεγαλοσύνης καθόλη την κοσμική του πορεία και δράση.
Ένας πραγματικός μαχητής της ζωής, μοναδικός και αξεπέραστος, τον οποίο ήμουν πολύ τυχερός που συνάντησα στο διάβα της υπηρεσιακής μου διαδρομής από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Άρτας.
Αλησμόνητε φίλε Έφυγες νωρίς από κοντά μας για το ουράνιο ταξίδι σου, όμως η ψυχή σου και το πνεύμα σου παραμένουν αιώνια και αναλλοίωτα ανάμεσά μας.
Εγώ όπως και όλοι οι τόσο πολλοί και καλοί φίλοι σου, δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ, γιατί το φώς και η καλοσύνη που σκόρπισες με το πέ ρασμα σου από τον προσωρινό αυτό κόσμο, δεν θα σβήσει με τον αδόκητο θάνατό σου.
Για όλους εμάς ζεις και θα ζεις για πάντα μέσα στις καρδιές μας. Άς αναπαύει ο Μεγαλοδύναμος αιώνια την ψυχή σου στα ουράνια δώματα της αγάπης του.
Αιωνία σου η μνήμη αείμνηστε φίλε.
Τα βαθύτατα και ολόψυχα συλλυπητήριά μας σε όλους στους οικείους σου.
*Υποσημείωση: Ο Αντιστράτηγος ε.α. και πρώην Δήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων Άρτας, Μαρίνος Γαρνέλης, ετών 64, απεβίωσε στις 12-1-2022 στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν τον τελευταίο καιρό, νικημένος από την επάρατη νόσο, η δε κηδεία του έγινε στην ιδιαίτερη του Πατρίδα τα Χανιά στις 13-1-2022.
Στη μνήμη του εκλιπόντος την 12-1-2022 Μαρίνου Γαρνέλη, πρώην Αστυνομικού Επιθεωρητή Ηπείρου και Δημάρχου Κεντρικών Τζουμέρκων Άρτας,
του Λάμπρου Λ. Σοφουλάκη Αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου-Δ.Ν.Καθηγητή της ΕΛ.ΑΣ».
Η Ένωση Αστυνομικών Αρτας αποχαιρετά τον Στρατηγό Μαρίνο Γαρνέλη
Η είδηση του απροσδόκητου θανάτου του Υποστρατήγου ε.α. Μαρίνου ΓΑΡΝΕΛΗ έφερε μεγάλη θλίψη στην προσωπικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας. Ο «Στρατηγός Μαρίνος» όπως όλοι μας τον αποκαλούσαμε λόγω του αδαμάντινου χαρακτήρα του, της λεβεντιάς του αλλά και στο ότι ήταν πάντα δίπλα στους αστυνομικούς της Διεύθυνσης μας. Καθόλη τη διάρκεια της θητείας του ως Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Βουργαρελίου, αλλά και ως Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του.
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Άρτας εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του. Καλό Ταξίδι Στρατηγέ, πάντα θα είσαι στη μνήμη μας.
Ο Πρόεδρος ΑΠΟΤΟΡΗΣ Δημήτριος
Ο Γεν. Γραμματέας ΣΓΩΡΑΣ Σωτήριος

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες