Αυτό είναι το non-paper που μοιράζει η Τουρκία στις ξένες πρεσβείες: Αναφέρεται σε δήθεν «προκλήσεις» της Ελλάδας – Τα 16 σημεία (βίντεο)

Τουρκική σημαία και στρατιώτης

Την επόμενη της κίνηση σε διπλωματικό επίπεδο ετοιμάζει η Τουρκία, επιχειρώντας να εξηγήσει τη στάση της το τελευταίο διάστημα απέναντι στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, η Άγκυρα διακινεί σε ξένες πρεσβείες απόρρητο non paper, με το οποίο εξηγεί το σκεπτικό των διεκδικήσεών της, ενώ παράλληλα διατυπώνει πως είναι η Αθήνα η οποία αξιώνει «ανυπόστατες» διεκδικήσεις, πραγματοποιεί υπερπτήσεις στις οποίες η Άγκυρα απαντά και επιμένει στην επέκταση της χωρικών υδάτων στα 12 μίλια.

Τι αναφέρει το έγγραφο που διανέμει η Τουρκία

Η Τουρκία διανέμει το δισέλιδο έγγραφο με 16 σημεία στις ξένες πρεσβείες για να δικαιολογήσει γιατί ακύρωσε το συμβούλιο συνεργασίας Ελλάδος – Τουρκίας τη συνάντηση δηλαδή Μητσοτάκη – Ερντογάν που γινόταν σε ετήσια βάση τα τελευταία χρόνια.

Στο non paper, μεταξύ άλλων η Άγκυρα κατηγορεί την Αθήνα ότι απειλεί για μονομερή επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια ενώ σε άλλο σημείο του, η Τουρκία υποστηρίζει ότι γίνονται παραβιάσεις από τα ελληνικά μαχητικά.

Τρίτο σημείο του non-paper είναι ότι η Τουρκία ισχυρίζεται ότι οι βάσεις των Ηνωμένων Πολιτειών που είναι στην Ελλάδα στρέφονται εναντίον της Τουρκίας.

Η Άγκυρα ακόμα κατηγορεί την Αθήνα για επιστροφή μεταναστών χρησιμοποιώντας τον όρο pushbacks και κατηγορεί την Αθήνα για απάνθρωπη μεταχείριση.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες