Τοπαλούδη – «Δεν έχει επίγνωση τι είναι μεταμέλεια, αντιμετωπίζει ψυχική διαταραχή» λέει ο δικηγόρος του Ροδίτη

Επιμείνει στους ισχυρισμούς που είχε προβάλει και κατά τη διάρκεια της δίκης για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη ο 23χρονος Ροδίτης, ότι αντιμετωπίζει «υψηλού βαθμού διαταραχή».
Τουλάχιστον αυτό διαμηνύει ο εκ των δικηγόρων του, Σωτήρης Αβδελίδης μετά την ετυμηγορία του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας που καταδίκασε τον εντολέα του, όπως και τον 21χρονο συγκατηγορούμενό του αλβανικής καταγωγής σε ισόβια για την ανθρωποκτονία της Ελένης Τοπαλούδη και σε 15 έτη κάθειρξη για τον βιασμό της. «Προσπάθησα να έρθω σε επικοινωνία αρκετά συχνά με τον εντολέα μου, τον 23χρονο Ροδίτη, δεν έχει επίγνωση πραγματικά το τι ακριβώς είναι η μεταμέλεια» είπε ένας εκ των δυο δικηγόρων του 23χρονου, Σωτήρης Αβδελίδης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Mega» .
«Ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος και προγενέστερα και μεταγενέστερα του εγκλήματος – δεν θα πάψω ποτέ να το λέω – αντιμετωπίζει ιδιαίτερα υψηλού βαθμού ψυχική διαταραχή» τόνισε ο κ. Αβδελίδης σημειώνοντας ότι η δολοφονία και ο βιασμός της νεαρής φοιτήτριας αποτελεί ένα «στυγερό έγκλημα», ένα «έγκλημα που έχει στιγματίσει πραγματικά την ελληνική κοινωνία».
«Δεν υπήρξε ποτέ βιασμός»
Μιλώντας για την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ο δικηγόρος του 23χρονου Ροδίτη, δήλωσε ότι «δεν μας αφήνει ιδιαίτερα ικανοποιημένους». Όπως είπε ο συνήγορος «όσον αφορά την καταδίκη για βιασμό η υπερασπιστική γραμμή του εντολέα μου ήταν κάθετη. Θεωρούσαμε και θεωρούμε ακόμη και τώρα ότι δεν υπήρξε ποτέ βιασμός. Όσον αφορά την ανθρωποκτονία, υπάρχει η θέση του ίδιου του κατηγορουμένου, ο οποίος εξ’ αρχής αρνείται ότι σκότωσε τη θανούσα. …Πρόκειται για ένα παιδί που αντιμετωπίζει την ιδιάζουσα περίπτωση της ψυχικής διαταραχής η οποία είναι διαγνωσμένη. Ο ίδιος από την αρχή της υπόθεσης φωνάζει και λέει ότι εγώ δεν σκότωσα την Ελένη…».
Οι νέες αυτές δηλώσεις από την πλευρά του 23χρονου Ροδίτη, ήρθαν λίγα μόλις 24ωρα μετά την απόφαση του δικαστηρίου που επέβαλλε στον ίδιο και στον 23χρονο συγκατηγορούμενό του ισόβια για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας και 13 έτη κάθειρξη για το αδίκημα του ομαδικού βιασμού. Μάλιστα, το δικαστήριο όχι μόνο είχε απορρίψει αίτημα του 23χρονου για μειωμένο καταλογισμό λόγω ψυχικής διαταραχής αλλά αποφάσισε να διαβιβάσει αντίγραφα της δικογραφίας σε εισαγγελέα προκειμένου να ερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ιδιώτης γιατρός χορήγησε στον Ροδίτη καταδικασθέντα βαρύτερα φάρμακα. Μάλιστα, η ημερομηνία που έφερε η σχετική συνταγή ήταν 27/11/2018 δηλαδή μια ημέρα πριν τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη.
Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις της μητέρας της αδικοχαμένης φοιτήτριας στην τηλεόραση του Alpha. Η κυρία Κυριακή Αμρουτίδου – Τοπαλούδη μιλώντας για την απόφαση του δικαστηρίου είχε δηλώσει: «Όχι, δεν είμαι ικανοποιημένη. Τα 25 χρόνια μπορεί να γίνουν οκτώ. Όλοι μου λένε σε οκτώ χρόνια θα βγουν! Πόση ικανοποίηση να αισθανθώ. Η Ελένη μου έφυγε και δεν θα ξανάρθει. Όταν δεν υπάρχει αυστηρή τιμωρία, μας κοροϊδεύουν αυτοί που νομοθετούν. Να πω κι ευχαριστώ; Όχι, δεν είμαι. Ζητώ αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα. Φτάνει ο εμπαιγμός, φθάνει η κοροϊδία. Όλο αυτό το σύστημα, ο Ποινικός Κώδικας, ευνοεί δολοφόνους. Γέμισε η ζωή μας από δολοφόνους και βιαστές. Μου λένε μάνες που έχασαν παιδιά, ‘ντρεπόμαστε γι’ αυτούς τους νόμους’. Ορκίστηκα στην ψυχή του παιδιού μου, κάθε φορά που πάω στον τάφο της και οδύρομαι και ξεμαλλιάζομαι, να πολεμήσω γι’ αυτούς τους νόμους, να γίνουν πιο αυστηροί και να μην θρηνήσουμε καμιά άλλη Ελένη. Να είναι μόνο η Ελένη της Κούλας, που έφυγε τόσο αποτρόπαια, τόσο ντροπιαστικά, σαδιστικά, σατανιστικά. …».

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες