Τουρκία: Δεν κάνει πίσω η Άγκυρα στο θέμα των S-400 – «Παραλάβαμε ήδη τη δεύτερη παρτίδα»

Στην απόκτηση των ρωσικών S-400 επιμένει η Τουρκία, παρά το γεγονός ότι είναι μέλος του ΝΑΤΟ και παρά τον πόλεμο που διεξάγει η Μόσχα στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο Τούρκο αξιωματούχο, η Τουρκία σκοπεύει να συνεχίσει τη διαδικασία απόκτησης του ρωσικού συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας S-400.

Αυτό δήλωσε χθες, Τρίτη, το βράδυ στην κρατική τηλεόραση ο Ισμαήλ Ντεμίρ, ο πρόεδρος της κυβερνητικής υπηρεσίας που είναι αρμόδια για την τουρκική αμυντική βιομηχανία (SSB), διευκρινίζοντας ότι η Άγκυρα πρόκειται να παραλάβει ακόμη δύο συστοιχίες τις οποίες έχει παραγγείλει.

«Συνεχίζουμε να θέτουμε σε εφαρμογή την αρχική απόφαση»

«Συνεχίζουμε να θέτουμε σε εφαρμογή την αρχική απόφαση», δήλωσε ο Ντεμίρ μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο TRT. «Αυτό ήταν ανέκαθεν ένα μοναδικό πρόγραμμα. Δεν επιδιώκουμε να προκύψουν και άλλα απ’ αυτό», επέμεινε υπογραμμίζοντας παράλληλα τις προσπάθειες της Άγκυρας να διατηρήσει τη σχέση με τη Μόσχα.

Σύμφωνα με τον Ισμαήλ Ντεμίρ, διαφορές σε ορισμένους όρους του συμβολαίου καθυστέρησαν την εκτέλεσή του.

«Παραλάβαμε ήδη τη δεύτερη παρτίδα των S-400»

«Παραλάβαμε ήδη τη δεύτερη παρτίδα, όμως ορισμένες παράμετροι του προγράμματος περιλαμβάνουν μια τεχνολογική συνεργασία και προϋποθέσεις συμπαραγωγής», δήλωσε χωρίς άλλες λεπτομέρειες.

«Επειδή αυτού του τύπου η διαπραγμάτευση παίρνει καιρό, γι’ αυτό η παράδοση του συστήματος επιμηκύνεται επίσης», πρόσθεσε.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες