Τριακόσια κιλά κοκαΐνη από την Κολομβία στη Θεσσαλονίκη: Πώς δρούσε το διεθνές κύκλωμα

Ποσότητα κοκαΐνης που φτάνει τα 300 κιλά και ένα διεθνές κύκλωμα εμπορίας ναρκωτικών, που ξεκινά από την Κολομβία και φτάνει μέχρι την Ευρώπη και τη Θεσσαλονίκη, έχουν στα χέρια τους οι ελληνικές Αρχές, μετά από πληροφορίες του Γραφείου της αμερικάνικης Δίωξης Ναρκωτικών, με έδρα την Αθήνα.

Εδώ και περίπου έξι μήνες, η αμερικάνικη Δίωξη Ναρκωτικών γνώριζε για το κύκλωμα που από την Κολομβία μετέφερε στην Ευρώπη μέσω της Ελλάδας μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης.

Μέλη του κυκλώματος μάλιστα, φέρονται άτομα τα οποία έχουν έδρα το εξωτερικό και έκαναν συχνά ταξίδια στη Θεσσαλονίκη, κάθε φορά που μέσω του λιμανιού θα μετέφεραν την ποσότητα των ναρκωτικών.

Σε μία επιχείρηση αστραπιαία την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη, στην οποία συμμετείχαν εκτός από τους αστυνομικούς της αμερικάνικης Δίωξης Ναρκωτικών και Έλληνες αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ειδικών Επιχειρήσεων, αλλά και της Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, κατάφεραν να συλληφθούν τέσσερις αλλοδαποί, οι οποίοι φέρονται να διακινούσαν την ποσότητα των τριακοσίων κιλών κοκαΐνης στην Ελλάδα.

Εγκέφαλος του κυκλώματος φέρεται να είναι ένας αλλοδαπός, ο οποίος δεν συνελήφθη και αναζητείται και είναι αυτός που οργάνωνε την αποστολή της ποσότητας των ναρκωτικών στην Ευρώπη, ενώ φαίνεται η δράση του να φτάνει μέχρι το Μεξικό.

Σήμερα αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες