Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων: Συνεχίζεται σήμερα η δίκη Σώρρα για απάτη

Συνεχίζεται σήμερα ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η δίκη του Αρτέμη Σώρρα και άλλων 22 κατηγορουμένων, οι οποίο κατά περίπτωση αντιμετωπίζουν σωρεία αδικημάτων μεταξύ των οποίων συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη και απόπειρα απάτης σε βάρος του Δημοσίου και διέγερση σε διάπραξη κακουργήματος.
Σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας, οι κατηγορούμενοι εξαπάτησαν χιλιάδες πολίτες, στους οποίους υπόσχονταν ότι θα διαγράψουν τα χρέη τους προς το ελληνικό Δημόσιο.
Να σημειωθεί ότι ο Αρτέμης Σώρρας, ο άνθρωπος που κατάφερε να πείσει χιλιάδες πολίτες ότι είναι διαχειριστής 600 δισεκατομμυρίων δολαρίων, έχει ήδη καταδικαστεί το 2017 σε ποινή κάθειρξης 8 χρόνων για υπεξαίρεση.
Καταγγελία είχε κάνει στις αρχές πρώην συνεργάτης του, ο οποίος είχε αναφέρει ότι ο Α. Σώρρας του είχε κλέψει 100.000 ευρώ την περίοδο που είχαν μαζί επιχείρηση με παιδότοπους.
Η σύλληψη του Α. Σώρρα έγινε στις 16 Ιουνίου 2018 και από τότε ο αρχηγός της «Ελλήνων Συνελεύσις» βρίσκεται προφυλακισμένος. Ο Σώρρας τον Σεπτέμβριο του 2012 είχε εμφανιστεί ως νόμιμος κάτοχος 6 χρεωστικών ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου 600 δισεκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία δώριζε στο ελληνικό δημόσιο για την αποπληρωμή του χρέους.
Τον Οκτώβριο του 2014 το υπουργείο Οικονομικών της Αμερικής ενημέρωσε την Τράπεζα της Ελλάδας ότι τα έγγραφα αυτά είναι προϊόν απάτης, καθώς δεν αποτελούν έγκυρα χρηματοοικονομικά μέσα παροτρύνοντας να απευθυνθούν στις διωκτικές αρχές.

Μοιραστείτε το:

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες