Τροχαίο Παντελίδη: Εκδικάζονται οι αγωγές – Τι διεκδικούν Αρναούτη και Κυριάκου

Μνήμες από το τραγικό τροχαίο δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή στον τραγουδιστή Παντελή Παντελίδη αναμένεται να ξυπνήσουν το πρωί της Πέμπτης (20/1) ενώπιον της Δικαιοσύνης, κατά την εκδίκαση των αγωγών αποζημίωσης που έχουν καταθέσει όλες οι πλευρές, αξιώνοντας αποζημίωση.
Ειδικότερα, πρόκειται για τις αγωγές που έχουν καταθέσει οι δυο συνεπιβάτιδες στο μοιραίο όχημα του δημοφιλούς καλλιτέχνη Μίνα Αρναούτη και Φρόσω Κυριάκου αλλά και η οικογένεια του άτυχου τραγουδιστή. Οι αγωγές έχουν προσδιοριστεί να συζητηθούν σήμερα έπειτα από πολλές αναβολές που δόθηκαν.
Ειδικότερα, με την αγωγή της η Μίνα Αρναούτη, η οποία τραυματίστηκε βαρύτατα κατά το τροχαίο και υπεβλήθη σε περίπου 16 χειρουργεία, διεκδικεί ως αποζημίωση ποσό που αγγίζει το 1,1 εκατ. ευρώ. Από το ποσό αυτό, τα 500.000 ευρώ είναι για ηθική βλάβη, 500.000 ευρώ τα διεκδικεί ως οικονομική αποζημίωση, 73.500 ευρώ για εισοδήματα που θα είχε τα επόμενα 20 χρόνια αν δεν είχε τραυματιστεί, 60.950 ευρώ για πλαστικές επεμβάσεις επανορθωτικής αποκατάστασης, έξοδα για νοσήλια, αποκλειστικές νοσοκόμες, κ.ά..
«Δεν με αναγνώριζα στον καθρέφτη. Ήμουν ένα κουβάρι από κόκαλα, σίδερα και σωληνάκια, παντελώς αδύναμη, ανίκανη για την παραμικρή κίνηση. Μετά την αφαίρεση της τραχειοστομίας δεν έβγαινε η φωνή μου, η οποία επανήλθε σταδιακά μετά από δύο εβδομάδες. Ισοδυναμούσε με φυλακή. Ήμουν εγκλωβισμένη στο ίδιο μου το σώμα, ανήμπορη να κινηθώ, κυριολεκτικά ανάπηρη», αναφέρει μεταξύ άλλων στην αγωγή της η κυρία Αρναούτη, επικαλούμενη και ψυχολογική επιβάρυνση την οποία, όπως λέει, υπέστη εξαιτίας του ότι κατηγορήθηκε πως κάλυπτε τις «πραγματικές συνθήκες» του τροχαίου δυστυχήματος «ψευδόμενη» πως ο Παντελής Παντελίδης «ήταν ο οδηγός του μοιραίου οχήματος αντί της δήθεν πραγματικής οδηγού Ευφροσύνης Κυριάκου».
Να επισημανθεί στο σημείο αυτό ότι η οικογένεια του άτυχου τραγουδιστή υποστηρίζει ότι οδηγός του μοιραίου τζιπ δεν ήταν ο Παντελής Παντελίδης αλλά η Φρόσω Κυριάκου. Ωστόσο, οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές έχουν αποφανθεί ότι το όχημα οδηγούσε ο Παντελής Παντελίδης.
Η αγωγή της Κυριάκου
Από τη πλευρά της με τη δική της αγωγή η Φρόσω Κυριάκου διεκδικεί ως αποζημίωση ποσό περίπου 100.000 ευρώ. Από τα χρήματα αυτά που αξιώνει ποσό των 80.000 αφορά στην ηθική βλάβη που έχει υποστεί, ενώ το υπόλοιπο ποσό αφορά έξοδα για νοσήλια, και αποκλειστικές νοσοκόμες. «Μία νέα κοπέλα, μόλις 21 ετών, όχι μόνο τραυματίζεται σοβαρότατα, όχι μόνο συνειδητοποιεί ότι θα πρέπει να συνηθίσει να ζει με τους φρικτούς πόνους, να υποβάλλεται σε εντατικές φαρμακευτικές αγωγές και να απέχει από κάθε δημιουργική δραστηριότητα, αλλά στιγματίζεται για όλη της τη ζωή με την «ταμπέλα» της δολοφόνου και η προσωπική της ζωή εκτίθεται χωρίς έλεος» αναφέρει στην αγωγή της η κυρία Κυριάκου και σε άλλο σημείο αυτής προσθέτει: «Ξεκίνησαν να διαδίδονται φήμες πως δήθεν εγώ η ίδια ετύγχανα οδηγός του μοιραίου οχήματος και όχι συνοδηγός αυτού! Η γη χάθηκε κάτω από τα πόδια μου και διαπίστωσα πως γινόταν προσπάθεια να μετατραπώ, από θύμα, σε θύτη. Ακόμη και σήμερα και ενώ τα αληθή περιστατικά έχουν επιβεβαιωθεί και από την Εισαγγελική Αρχή, υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν το αντίθετο και εγώ φέρω το στίγμα της δολοφόνου!».
Η ίδια περιγράφει, από τη δική της σκοπιά και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα το τραγικό δυστύχημα. Χαρακτηριστικά επισημαίνει πως ο Παντελής Παντελίδης «τελώντας σε κατάσταση μέθης, έβαινε με ιδιαίτερα αυξημένη ταχύτητα, σαφώς δυσανάλογη των οδικών συνθηκών, χωρίς να έχει διαρκώς τεταμένη την προσοχή του περί την οδήγηση και χωρίς να ασκεί τον απαιτούμενο έλεγχο και εποπτεία επί του οχήματος που οδηγούσε, με αποτέλεσμα να απολέσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου του».
Τέλος, αγωγή ύψους 600.000 ευρώ έχει καταθέσει και η οικογένεια του Παντελή Παντελίδη κατά της ασφαλιστικής εταιρίας και της Φρόσως Κυριάκου.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες